Participa en el Premi Horitzons de la Biennal de Gravat de Lleida

Vilanova de Bellpuig, 1999

Arran del naixement de la fundació privada lleidatana Horitzons 2050, creada pel trial format pel director de la Col·lecció Gelonch Viladegut, Antoni Gelonch; l’expert en art, Sebastià Petit; i l’empresari i president de l’associació Empresa Familiar de Lleida, Marc Cerón, s’origina el Premi Horitzons, una Biennal de Gravat que es presenta com una oportunitat a les Terres de Lleida. Destinada a totes les persones que s’especialitzin en el gravat calcogràfic, compta amb una recompensa de 5.000 euros, la dotació més gran que s’ha ofert a escala estatal en aquesta categoria. Tanmateix, el termini d’entrega és fins al 15 de setembre a les 22.00 hores.

Aquesta convocatòria va destinada a totes les persones majors de 18 anys elaboradores d’obres de gravat de caràcter inèdit i de qualsevol nacionalitat. L’organització demana un màxim de tres obres per participar-hi. Per altra banda, la temàtica de les creacions és totalment lliure i s’admeten les següents tècniques de gravat: incisió directa, punta seca, al burí, manera negra, manera de llapis, puntejat, aiguafort, aiguatinta, vernís tou, fotogravat, gravat a la sal, al lavis, gofrat i al sofre.

L’obra premiada passarà a ser propietat de la Fundació Horitzons 2050 i es distribuirà entre persones i centres especialitzats en col·leccions de gravat per tal de fer-ne difusió, a més de lluir-se en una exposició conjunta, juntament amb les obres dels finalistes a l’Espai 0 cedit pel Museu de Lleida. Consulta’n aquí totes les bases.

Horitzons 2050 impulsa aquesta convocatòria amb la voluntat de potenciar el teixit artístic d’arreu, al mateix temps que treballa per fomentar el debat sobre el present i el futur de les Terres de Ponent en els àmbits econòmic, social, cultural i patrimonial, la promoció i la realització d’activitats culturals d’ampli espectre en l’àmbit de les humanitats.

Subscriu-te a la revista!

Accedeix a tot el contingut exclussiu i reb el nostre butlletí puntualment amb totes les novetats abans que ningú.
Per tal d'obtenir més informació sobre les diferents modalitats de subscripció que t'oferim, fes clic al següent botó:

Articles relacionats

La Fundació Privada Hortizons 2050 impulsa a la ciutat de Lleida la 1a edició de Sant Miquel de les Lletres, una programació que posa la literatura al centre de l’activitat cultural del 18 al 24 de setembre.
Bruna Ruiz Planella és llicenciada en Cinematografia per l’ESCAC, on s’especialitza en direcció artística. L’últim any de la universitat, com a resultat d’haver patit violència de gènere, descobreix la pintura.
Rosa de Gabriel és artista plàstica, dibuixant i cordovesa. Mitjançant sobretot el llapis dona forma a les seves emocions, però també dibuixa a partir de retalls fotogràfics amb la tècnica del collage.
Aura Roig és pintora, feminista i tortosina. Les seves il·lustracions, sense pretextos ni embuts, il·lustren cossos de persones no binàries, la majoria amb una actitud desimbolta i un clítoris ben definit.
M'interessa patrocinar aquesta secció