Viu una setmana literària en català amb Sant Miquel de les Lletres

Vilanova de Bellpuig, 1999

La Fundació Privada Horitzons 2050 impulsa a la ciutat de Lleida la 1a edició de Sant Miquel de les Lletres, una programació que posa la literatura al centre de l’activitat cultural del 18 al 24 de setembre.

Els punts neuràlgics de les activitats seran la plaça de la Catedral i el pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. Les jornades estan programades de manera que de dilluns a divendres s’obre l’espai als debats i als tallers a les respectives llibreries lleidatanes, mentre que el cap de setmana aquests establiments literaris tindran l’oportunitat de sortir al carrer i posar parades de llibres en català. La iniciativa també inclou el públic infantil amb la programació de contacontes. Consulta’n la programació al complet aquí.

La proposta pretén aportar 7 dies de literatura en català, ja que la situació d’aquesta llengua en concret està en declivi i l’entitat considera que ara més que mai cal reforçar-la amb propostes com aquestes. Fundació Horitzons s’implica des de zero amb l’esdeveniment, conjuntament amb un comitè creat per a l’ocasió que compta amb la participació del president d’Òmnium Ponent-Lleida, Andreu Vàzquez; la vicepresidenta segona del Gremi de Llibreters de Catalunya, Mertxe París; el llibreter Jordi Caselles; la presidenta de l’Ateneu Popular de Ponent, Carmina Pardo; l’escriptora Marta Alòs; els editors de Fonoll i Pagès Josep Gelonch i Joana Soto, respectivament, i el mateix Antoni Gelonch. I compta amb la col·laboració del Ministeri de Cultura i Esports, el Departament de Cultura, la Diputació de Lleida, la Paeria, el Gremi de Llibreters de Catalunya, l’Institut d’Estudis Ilerdencs i l’Associació d’Editors en Llengua Catalana (EDITORS.CAT).

Subscriu-te a la revista!

Accedeix a tot el contingut exclussiu i reb el nostre butlletí puntualment amb totes les novetats abans que ningú.
Per tal d'obtenir més informació sobre les diferents modalitats de subscripció que t'oferim, fes clic al següent botó:

Articles relacionats

Arran del naixement de la fundació privada lleidatana Horitzons 2050, s’origina el Premi Horitzons, una Biennal de Gravat que es presenta com una oportunitat a les Terres de Lleida.
M'interessa patrocinar aquesta secció