REDACCIÓ
La cooperativa editorial Mangrana, un referent en l’àmbit de l’art i el pensament crític a Lleida, celebra aquest dissabte el seu tercer aniversari amb un acte especial al museu Morera, a les 12.15 h. Des que el primer número de la revista va veure la llum el 26 d’octubre de 2021 al Centre d’Art La Panera, amb una performance de dansa a càrrec de l’escola Dancecape, Mangrana ha destacat per la seva capacitat de combinar l’art contemporani amb la reflexió social i el pensament crític.
Per aquesta ocasió especial, Mangrana presenta un vídeo inèdit, produït en col·laboració amb la productora de cinema Octubre Cinema, que reflexiona sobra la temàtica de l’últim número de la revista: meta-versos. Dirigit per Joel Munu i amb guió de Joel Munu i Marina Rúbies, aquest vídeo reflecteix l’esperit creatiu i col·laboratiu de la revista, consolidant-la com a espai de referència dins del sector cultural i artístic de les terres lleidatanes.
L’esdeveniment, obert al públic amb inscripció prèvia, i en presència dels col·laboradors de la revista, oferirà també diverses activitats interactives i sorpreses. Entre aquestes, els assistents podran experimentar una connexió al Metavers mitjançant ulleres de realitat virtual, una proposta que permetrà a aquells que encara no hi han tingut accés explorar aquesta nova dimensió digital. Per inscriure’s, cal omplir el formulari a aquest enllaç.
Per arrodonir l’acte, la cooperativa de les Garrigues Tres Cadires, també de l’economia social i solidària, oferirà un tast de vermut acompanyat de coca de recapte i altres refrigeris.
Amb tres anys de trajectòria, Mangrana continua apostant per una llibertat editorial única que permet crear contingut autèntic des de perspectives diverses i majoritàriament femenines. En un moment en què es fa més necessari que mai fer les coses d’una altra manera, la revista defensa valors com la cura, la sensibilitat, l’atenció als detalls, el periodisme a foc lent i una mirada crítica sobre temes essencials. Aquest compromís amb la llibertat editorial s’alinea amb el model econòmic de l’economia social i solidària, un model alternatiu que Mangrana aspira a veure com la norma generalitzada en el futur.