Roc Parés i Burguès

Roc Parés Burguès és un destacat artista i investigador en comunicació interactiva. La seva carrera es caracteritza per una constant experimentació poètica i crítica amb les noves tecnologies. Ha desenvolupat la seva trajectòria alternant l’experimentació, la producció, la disseminació, la recepció, la docència i la investigació.

Des del seu primer experiment artístic, tecnològic i activista Plaga (1990), una intervenció via xarxa telefònica que consistia a enviar insectes fotocopiats a diferents museus i galeries fins a esgotar el paper de fax, ha mantingut una dedicació ininterrompuda a l’art. En aquests 25 anys ha col·laborat amb nombrosos artistes, científics, enginyers, institucions i col·lectius, impulsant plataformes pioneres a l’art electrònic.

A més, ha estat un pioner en el desenvolupament de plataformes com Galeria Virtual, dedicada al desenvolupament de la realitat virtual com a forma d’art, Macba En línia, una plataforma dedicada a l’art en xarxa, i M.A.L., enfocada a l’art amb dispositius mòbils intel·ligents. El seu compromís amb una cultura interdisciplinària l’ha dut a explorar les interseccions entre art, ciència, tecnologia, pensament i societat.

Contacta amb l'artista:
info@roc-pares.net

Articles relacionats

El 10 d’octubre comença a Granollers “Extrems. Temps de polarització”, la nova edició del Festival Panoràmic.
Després de tres anys, aquesta cooperativa editorial lleidatana consolida la seva permanència en les prestatgeries de quioscos i llibreries arreu dels Països Catalans.
Estàs preparat per endinsar-te al Metavers? Explora les possibilitats artístiques i els reptes d’aquests entorns virtuals amb el nou número de Mangrana i descobreix com estan transformant l’art i la cultura.