Alba G. Corral

Alba G. Corral naix a Madrid a la dècada dels setanta i s’estableix a Catalunya, concretament a la Ràpita. És artista visual, desenvolupadora de codi i docent. D’altra banda, és enginyera informàtica.

Durant aquesta última dècada, Corral ha estat creant art a través de software i la seva pràctica s’estén al live video, els mitjans digitals i les instal·lacions. A més, explora narratives abstractes mitjançant les diferents pràctiques artístiques. L’artista ha donat a conèixer el seu nom amb les seves actuacions audiovisuals en viu, on conjuga la codificació i l’elaboració, col·laborant conjuntament amb músics i en temps real com a Les nostres terres com planetes dansant, un espectacle audiovisual concebut com una gran metàfora d’agermanament entre les Terres de Ponent i les Terres de l’Ebre, dos territoris amb personalitat pròpia que, com si fossin planetes germans, ballen al voltant d’un mateix Sol. L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de Lleida interpreta en directe la suite Els Planetes, de Gustav Holst, en la versió reduïda de Jordi Roure i simultàniament, a través de la imatge generativa en temps real, Alba G. Corral crea un poema simfònic-visual, una coreografia de paisatges abstractes i evocadors, inspirats en aquest agermanament i nascut de l’imaginari creatiu de l’artista.

Per una altra banda, en el terreny educatiu ensenya programació visual focalitzada en dissenyadors i artistes a través de xerrades, tallers i workshops dedicats al codi creatiu amb eines de software obert (processing).

Les nostres terres com planetes dansant d’Alba G. Corral i la JOP ©Alba G. Corral
Contacta amb l'artista:

Articles relacionats

El MAMT presenta l’exposició ‘Artists Contemporans’ per tal de visibilitzar la figura de la dona en l’art. Podrà visitar-se fins al 5 de gener de 2025.
El 10 d’octubre comença a Granollers “Extrems. Temps de polarització”, la nova edició del Festival Panoràmic.
Enguany, FiraTàrrega ha agafat com a lema crucial d’aquest esdeveniment l’acció de passejar. Però, si ampliem la paraula, podrem veure-hi la universalitat que aquesta preserva.
L’Intangible agafa altura endinsant-se cap a una segona edició que enguany comença amb un seguit d’activitats paral·leles fins al dia que enlairarà l’edició i que tindrà lloc a la ciutat de Lleida del 25 al 29 d’octubre.