Carles Porta

Carles Porta Garcia (Madrid, 1963) Llicenciat a la Facultat de Belles Arts de Sant Jordi per la Universitat de Barcelona, la seva trajectòria s’ha emmarcat en diferents camps com la il·lustració, el disseny gràfic i l’animació.

He treballat com il·lustrador per a diferents revistes d’àmbit nacional (El Magazine de la Vanguardia, El Dominical del Periódico de Catalunya), còmics (El Víbora, TBO,…), revistes infantils (Tretzevents, CavallFort) i llibres.

És l’autor des del 1997, de la imatge gràfica de les diferents edicions del festival ANIMAC (Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya), treball pel qual, el 1999, va ser premiat amb el Premi Jules Geret del Festival Internacional d’Annecy.

També en l’ambit de la gràfica ha estat guardonat al 2007 amb el Premi Junceda, (APIC, Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya) en l’ambit de publicitat per la gràfica del Bar de la Sibl·la de Lleida.

A partir del 2001, va consolidà la seva experiència com a realitzador audiovisual amb el meu primer curmetratge titolat Francesc lo Valent, produit a França per Folimage i finançat per la cadena TVARTE i la ONF de Canadà. Aquest film, ha estat guardonat en diversos festivals internacionals, rebent entre altres el Premi a la Qualitat 2003, de la CNC (Centre Nacional de la Cinematheque Française).

porta.carles@gmail.com
Contacta directament amb l'artista