Carles Porta

Carles Porta Garcia (Madrid, 1963) és llicenciat a la Facultat de Belles Arts de Sant Jordi per la Universitat de Barcelona. La seva trajectòria s’ha emmarcat en diferents camps com la il·lustració, el disseny gràfic i l’animació. Ha treballat com a il·lustrador per a diferents revistes d’àmbit nacional (El Magazine de la Vanguardia, El Dominical d’El Periódico de Catalunya), còmics (El Víbora, TBO…), revistes infantils (Tretzevents, CavallFort) i llibres.

És l’autor, des del 1997, de la imatge gràfica de les diferents edicions del festival ANIMAC (Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya), treball pel qual, el 1999, va rebre el Premi Jules Geret del Festival Internacional d’Annecy. També, en l’àmbit de la gràfica, va ser guardonat l’any 2007 amb el Premi Junceda (APIC, Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya) i, en l’àmbit de la publicitat, per la imatge gràfica del Bar de la Sibil·la de Lleida.

A partir del 2001, va consolidar la seva experiència com a realitzador audiovisual amb el seu primer curtmetratge, titulat Francesc lo Valent, produït a França per Folimage i finançat per la cadena TVARTE i l’ONF de Canadà. Aquest film ha estat guardonat en diversos festivals internacionals, amb, entre d’altres, el Premi a la Qualitat 2003 de la CNC (Centre Nacional de la Cinémathèque Française).

Contacta amb l'artista:
porta.carles@gmail.com