Charo Corrales

Charo Corrales és fotògrafa de formació i professió. Nascuda a Olvera, Cadis, va començar a formar-se en fotografia analògica a Madrid i després va acabar d’incidir-hi a Londres, on va graduar-se en Mitjans de Comunicació Audiovisual per la Universitat de Westminster l’any 1997. Més endavant, va treure’s el màster en Disseny i Media a la mateixa universitat el 2000.

En el marc del seu pas per Londres, Corrales va alternar el seu projecte personal i fotogràfic amb la docència impartint classes, i va adquirir un gran rodatge en el camp de la fotografia en blanc i negre i en processos antics de fotografia.

L’artista ha exposat el treball Londinenses con pasaporte español, ciudadanos del milenio en diferents espais d’Espanya i Londres entre el 1999 i el 2001, entre els quals la galeria Sala Rivadavia, l’escola d’art de Logronyo i la galeria de la Universitat de Màlaga. L’any 2006 obre a Sevilla una nova etapa amb la fotografia digital i comença a treballar pel departament de comunicació de la Bienal de Flamenco fins al juny de 2011, on aconsegueix fer-se un espai com una de les fotògrafes oficials del festival.

Corrales també va col·laborar amb l’agència de fotografia documental Bluephoto, on va poder desenvolupar activitats de comunicació i relacions internacionals del 2012 al 2014. I en aquella mateixa etapa va començar a dirigir i a coordinar l’espai cultural A pie de calle, dedicat a la comunicació audiovisual, on també va impartir classes de fotografia.

L’artista ha exposat part de la seva obra en mostres col·lectives com Miradas Singulares, Voces Plurales, al claustre d’exposicions de la Diputació de Cadis l’any 2010, en què, a més, va mostrar el vídeo The Key, que també va poder-se veure al convent de Santa Inés de Sevilla l’any 2007. D’altra banda, ha fet també Mix Emotions, un videoart amb la participació dels artistes Masbedo (projecte INICIARTE 2006).

En l’àmbit de guardons, Charo Corrales va guanyar el primer premi al projecte final de màster El Espacio Expositivo en el Ámbito de la Museografía Creativa, amb 3 Patas para un banco (Prototipo de museografía callejera) l’any 2012. A més, va rebre la beca Iniciarte d’ajuda a la creació artística amb el projecte Un par de dos l’any 2006.

En l’actualitat, l’artista forma juntament amb Aline P el col·lectiu Bendita Mujer, que existeix des del 2014. Aquesta formació sorgeix de la seva relació compartida de dues dones, mares emigrants i immigrants que decideixen treballar juntes amb la il·lusió d’exposar la seva obra públicament i transmetre les seves inquietuds.

Categoria
Fotografia
Contacta amb l'artista:

Articles relacionats

El Museu de l’Art Prohibit, a Barcelona, interpel·la la nostra capacitat de tolerància i consciència crítica amb obres d’artistes nacionals i internacionals que en algun moment han estat censurades, prohibides, denunciades o amenaçades per motius polítics, religiosos o socials.