David Favrod

Nascut al Japó, l’artista suís David Favrod crea fotografies, dibuixos, vídeos i instal·lacions que combinen elements de múltiples cultures i gèneres. Sovint, retrata la seva lluita personal amb aspectes conflictius de la seva identitat bicultural. Les imatges de Favrod tendeixen al fet fantasiós i de vegades es tornen inquietants. A través d’aquestes, l’artista pren manllevats de les composicions altament estilitzades i el drama visual dels gravats i dibuixos tradicionals japonesos, però la seva obra també es basa en les pràctiques conceptuals dels artistes contemporanis occidentals.

Favrod va ser seleccionat com a Talent FOAM l’any 2015 i ha rebut el LensCulture Exposure Award 2013, l’Aperture Portfolio Prize 2010 i ha guanyat el Swiss Design Award l’any 2010. La seva obra es troba en nombroses col·leccions públiques, entre les quals el Museo si Roma. Arte Contemporanea di Roma, el C/O Berlín, el Museu de l’Elysée a Suïssa i la col·lecció del Kunstmuseum de Thun també a Suïssa.

Contacta amb l'artista:
info@davidfavrod.com

Articles relacionats

El recorregut visual de l’SCAN d’enguany descobreix algunes de les realitats i seqüeles menys evidents dels conflictes bèl·lics dels darrers cent anys. Com si es tractés d’una investigació forense de gran magnitud, els espais de reflexió que proposa penetren el visitant a través de petites dosis de desconstrucció bèl·lica.