Gloria Carrión

Gloria Carrion

Gloria Carrión és directora, guionista i investigadora social natural de Nicaragua. El 2017 va participar en el Festival Internacional de Cine Documental de Ámsterdam (IDFA), estrenant a escala mundial el seu primer llargmetratge documental Heredera del viento. Des d’aquell moment, l’obra audiovisual s’ha presentat a més de 80 festivals de cine internacionals, guanyant diversos guardons i mencions.

El 2019, va estrenar a l’AFI International Film Festival de Washington, Días de luz, la seva primera pel·lícula de ficció, la qual va ser codirigida amb cinc directors centreamericans i l’any 2020 va ser seleccionada entre les 95 pel·lícules preseleccionades sota la categoria de Millor Pel·lícula Estrangera pels Premis Òscar de l’Acadèmia.

Carrión és graduada en Cinema Documental a la Universidad del Cine de Buenos Aires, a Argentina i en Desarrollo de la London School of Economics, al Regne Unit. També, és fundadora de la productora Caja de Luz i actualment està desenvolupant el seu pròxim llargmetratge documental, una plataforma regional de formació i una videoinstal·lació.

Contacta amb l'artista:
gloria@hojasdek.com

Articles relacionats

Sota el títol LatAm Boom!, la 27a edició d’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, celebrada a la ciutat de Lleida entre els dies 23 i 26 de febrer, es dedica a l’esclat que l’animació llatinoamericana ha viscut en les darreres dècades.