Iolanda Sebé

Iolanda Sebé és una fotògrafa lleidatana amb estudi propi al carrer Pallars de la mateixa ciutat. L’artista fa fotografia de producte, d’estudi, de moda, publicitària i també s’ocupa de la fotografia per a cartells com els del festival de cultures del Pirineu, Dansàneu, o el Festival de Músiques Disperses, MUD, entre d’altres.

En els seus treballs, podem observar-hi un ull crític i creatiu que va més enllà de la captura senzilla d’una imatge, atès que investiga en les entranyes de la causa que fotografia. N’és un exemple Reset, un projecte artístic que s’exposà a l’Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida en què plasma algunes de les vivències de confinament durant la covid-19 a través de la fotografia.

Així mateix, l’any 2017 exposà a la Sala Gòtica de l’IEI Una habitació pròpia, una obra que se submergeix i explora l’univers creatiu de la persona fotografiada i la mateixa autora a partir de fotografies íntimes i una mirada femenina. L’any 2019 exposà Anàven tots a un altre mar a la galeria Espai Cavallers de Lleida, conjuntament amb la fotografia i la il·lustració d’Anselm Ros. Anant una mica més lluny, a Itàlia, concretament a Milà, l’any 2016 exposà Paisajes, que va formar part de l’exposició col·lectiva Stream of Consciousness al Palazzo del Senato Spazio Carlo Paganini.

Càstig, de la sèrie Una habitació pròpia / IOLANDA SEBÉ
Categoria
Fotografia
Contacta amb l'artista:
hola@iolandasebe.com