Isanta & Wasserman

Isanta & Wasserman

Duet format per la cantant solsonina de música antiga Montse Isanta i l’especialista de cordes polsades nord-americà Jon Wasserman. El seu primer treball ha estat possible gràcies al finançament de la beca Llavor, concedida per La Mare Cultural sota el títol Amors i mirades. Les peces musicals són un treball líric barroc basat en el tono humano, gènere ibèric del segle XVII.

Wasserman és natiu de Nova York i en l’actualitat, resident a Madrid. És un especialista en instruments de corda pinçada amb experiència en la interpretació d’instruments històrics com la tiorba, el llaüt, la viola de mà, la guitarra de 5 ordres i la guitarra de 4 ordres; a més, toca la guitarra acústica, l’elèctrica, les clàssiques, la mandolina, el banjo, l’ukelele, el sitar i el baix, entre d’altres. Ha actuat en sales que van des del Carnegie Hall de Nova York fins a esglésies antigues de Quito, Equador o la catedral de Granada. És un llaütista i guitarrista molt sol·licitat, que actua habitualment amb conjunts dels Estats Units, Europa i Amèrica del Sud.

D’altra banda, Montse Isanta va rebre el premi d’honor de flauta travessera al conservatori de Cervera. És graduada superior de cant líric al Conservatori Superior del Liceu i ha cursat el Màster de Música Antiga de l’ESMUC. Actualment, impulsa projectes propis amb l’ensemble Pretérito Imperfecto i ha participat en el Laus Polyphoniae a Antwerp a través de l’International Young Artist’s Presentation. És una entusiasmada de la gestualitat i la retòrica i ha investigat, i estudiat, aquests camps pel seu compte, la qual cosa li ha donat un altre punt de vista del cant i del discurs.

Categoria
Música
Contacta amb l'artista:
wassermanjon54@gmail.com

Articles relacionats

Les mares són arrel, refugi, cures… i des de fa dos anys, a Solsona, n’hi ha una que també gesta, cria, conhorta i fa créixer l’oferta cultural incardinada en el territori. Perquè si a tota mare li dol veure els fills marxar de casa, aquesta malda per retenir-los sense eixalar-los, sinó promocionant-los.