Juan Cardosa

Juan Cardosa és dissenyador gràfic a Idep Barcelona, on dirigeix el postgrau d’Il·lustració aplicada. Va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona i exerceix d’editor independent i comissari d’exposicions. També és soci fundador de la Societat Barcelonina de Collage. 

Fins avui, ha realitzat projectes de disseny i comunicació per a diferents entitats, institucions i empreses com la FAD, l’Institut de Cultura de Barcelona, ​​el CCCB, l’Ajuntament de Barcelona, ​​Michelin Espanya, el Festival Grec i un llarg etcètera. Ha estat cofundador de l’estudi de disseny Zona de Comunicació (1995-2015), així com codirector i comissari del BAC! Festival Internacional d’Art Contemporani de Barcelona (2000-2010), entre altres.

Amb la irrupció de la IA, actualment es dedica a explorar i experimentar el ventall de possibilitats creatives que en resulten. Com a docent i formador, té claríssim que dedicarà una part del seu programa a aquesta nova eina que, opina: “Dona solucions a la majoria de matèries que s’imparteixen”.

La IA és una orquestra simfònica al servei de la creació. Tots sabem taral·larejar, ara ens toca aprendre música i direcció

‘Testeando la curva’. Bivendum 3.0 (IA, programa MIDJOURNEY)

És molt interessant descobrir i explorar la capacitat generativa de la IA, sobretot, a partir del que tu li demanes. En el cas d’aquesta peça, vaig haver d’entrenar el programa a partir de dues imatges: la fotografia antiga d’un senyor en monocicle i la imatge d’un Michelin dels anys 20. Així que la màquina entén els conceptes, jugues amb la resta d’elements. Com més disciplines controles i cultura visual tens, més rendiment en treus. Per a mi, la IA no és cap amenaça, sinó una eina més.

Contacta amb l'artista: