Mariantònia Oliver

Mariantònia Oliver

Mariantònia Oliver és coreògrafa, ballarina contemporània, pedagoga i gestora de projectes relacionats amb la dansa. L’any 1989 constitueix la seva pròpia companyia de dansa a Barcelona. Aquest mateix any estrena l’espectacle Ocho, amb el qual obté el premi Jove Creativitat de Catalunya i el premi Biennal de Joves Creadors Europeus del Mediterrani. L’any 1991 presenta Marco Raso, que fa gira per teatres i festivals d’arreu d’Europa i també a Amèrica, i el 1999, Aquest senyor petitó. Finalment, l’any 2000 s’instal·la a Mallorca, des d’on actualment dirigeix tots els projectes.

A més de la consolidada companyia de dansa contemporània que porta el seu nom, gestiona i dirigeix un centre de creació i un festival anual sota el nom d’EiMa. Ambdós projectes estan situats al poble rural de Maria de la Salut (Mallorca), un espai allunyat dels circuits artístics convencionals d’àmbit europeu en el qual conflueixen artistes locals, nacionals i internacionals cercant un refugi on poder crear i exposar treballs amb llibertat i allunyats de les interferències que suposen els indrets sobreestimulats.

Contacta amb l'artista:
oficina@mariantoniaoliver.net

Articles relacionats

El nom Mariantònia Oliver fa dècades que s’associa a la convicció ferma d’activisme i l’exercici del moviment conscient. Com a coreògrafa i pedagoga, ha anat dibuixant una trajectòria vital plena de creacions. Oliver entén la dansa de manera holística, exercint-la per observar la realitat des de diferents angles.