Compromís social

Categoria
CB Arts
Territori
CBL Territori
Artista gràfica que ha donat la volta al món mitjançant la tècnica de l’esprai. La seva obra mural no només representa una part intrínseca i indispensable de la seva personalitat empoderada, intuïtiva i sensible, sinó que. també ens interpel·la sobre algunes qüestions socials i de gènere.
Coreògrafa, ballarina, contemporània, pedagoga i gestora de projectes relacionats amb la dansa, constitueix la seva pròpia companyia el 1989 a Barcelona i és en el 2000 que s’instal·la a Mallorca i emprèn un treball amb fort compromís social.  
Viu i treballa a Bilbao. El seu treball té un caràcter eminentment multidisciplinari. La fotografia conviu amb els objectes intervinguts i la instal·lació per explorar els conflictes, tant d’identitat com socials i polítics, de l’individu.
L’eix principal del seu treball són les dones: la història, les lluites per l’emancipació i la igualtat i la construcció cultural de la feminitat.
Actualment, es dedica a la fotografia, a la docència i és impulsor de projectes on la imatge és una eina social del pensament. Ha treballat com a professor de desenvolupament de projectes fotogràfics a Blank Paper Escuela Online, València i Castelló.
L’interès inicial per la migració es desenvolupa en el seu treball artístic després d’una llarga experiència i observacions com a migrant d’Europa de l’Est a Europa occidental.
Coneguda simplement com a Juana Dolores, és una actriu i escriptora catalana, guanyadora de la 56a edició del Premi Amadeu Oller de poesia amb la seva obra Bijuteria. És la creadora de l’espectacle # J U A N A D O L O R E S #
És un projecte de reflexió social i d’intervenció artística a l’espai públic digital i urbà que es va estrenar el 2021 a Fira Tàrrega, fent creacions híbrides físiques/digitals on combinen la comunicació a través del teatre amb accions tecnològiques: apps, codis QR, selfies, tutorials d’abraçades, continguts audiovisuals en streaming…
Naix al sud de Los Angeles i amb 11 anys es trasllada, juntament amb la seva mare al barri de Santa Mònica. La seva residència actual és Los Angeles, on també treballa fent art contemporani. Bradford és més conegut per les seves pintures abstractes a gran escala creades amb paper.