Julián Barón

El fotògraf Julián Barón naix a Castelló de la Plana el 1978. Actualment, es dedica a la fotografia, a la docència i és impulsor de projectes en què la imatge és una eina social del pensament. Ha treballat com a professor de desenvolupament de projectes fotogràfics a Blank Paper Escuela Online, València i Castelló.

En els seus projectes manté una voluntat permanent de plantejar perspectives capaces de contribuir a afeblir la rígida imaginació col·lectiva i a qüestionar els discursos oficials que construeixen la memòria, la història i la identitat mitjançant la imatge. En els últims anys, s’ha involucrat en la creació i coordinació de projectes, tallers o laboratoris d’idees amb perfil pedagògic i col·laboratiu com Horizon, imagenred.org, Contrataller, El blat, Alimentació Col·lectiva, THE CAGE, Carpetas o Ser libro.

Contacta amb l'artista:
estudio@julianbaron.es

Articles relacionats

El recorregut visual de l’SCAN d’enguany descobreix algunes de les realitats i seqüeles menys evidents dels conflictes bèl·lics dels darrers cent anys. Com si es tractés d’una investigació forense de gran magnitud, els espais de reflexió que proposa penetren el visitant a través de petites dosis de desconstrucció bèl·lica.