Hristina Tasheva

L’artista Hristina Tasheva té un especial interès inicial per la migració, que es va desenvolupar en el seu treball artístic després d’una llarga experiència i observacions com a migrant d’Europa de l’Est a Europa occidental. Ha establert una posició de ciutadà que expressa en la seva obra artística i s’oposa als intents constants dels mitjans i dels polítics de construir i consolidar una imatge negativa dels migrants com a persones incivilitzades, inútils i improductives. Aquests tòpics estan generant molta tensió a la població local i alhora marginen i objectiven els 232 milions de persones que pertanyen al grup migrant.

Com a migrant, li agradaria descobrir qui és realment i “mostrar” com es veu el seu “món” des d’un espai mental intermedi, influenciat pel temps i la geografia i creat per la superposició de dos mons: el Jo vinc i el d’on soc ara. Per tant, ella és l’observat (esdevenir actor) i l’observador (explicar històries): la seva vida és l’obra; és el treball i sempre en curs. En aquest procés, apareixen imatges semifictícies de persones, monuments, rituals recreats, objectes del carrer, textos i apropiacions.

Contacta amb l'artista:
htasheva@gmail.com

Articles relacionats

El recorregut visual de l’SCAN d’enguany descobreix algunes de les realitats i seqüeles menys evidents dels conflictes bèl·lics dels darrers cent anys. Com si es tractés d’una investigació forense de gran magnitud, els espais de reflexió que proposa penetren el visitant a través de petites dosis de desconstrucció bèl·lica.