Roberto Aguirrezabala

L’artista basc Roberto Aguirrezabala viu i treballa a Bilbao. El seu treball té un caràcter eminentment multidisciplinari, en què la fotografia conviu amb els objectes intervinguts i la instal·lació per explorar els conflictes, tant d’identitat com socials i polítics, de l’individu.

La fotografia que realitza no es pot enquadrar dins de l’àmbit del reportatge, encara que realment contingui nombroses connexions amb el documental i habitualment els temes que desgrana són part de la premsa diària i de la memòria històrica. Més aviat li interessa la fotografia com a assaig, com una eina de discussió. Cada obra que construeix intenta aprofundir en un moment puntual de la història del segle XX com si fos un debat obert amb l’actualitat, un diàleg amb les seves tensions i enfrontaments. Així, d’una manera teatral, escenifiquen aquesta dialèctica. És ficció, però també és documental.

Categoria
Arts visuals
Contacta amb l'artista:
info@robertoaguirrezabala.com

Articles relacionats

El recorregut visual de l’SCAN d’enguany descobreix algunes de les realitats i seqüeles menys evidents dels conflictes bèl·lics dels darrers cent anys. Com si es tractés d’una investigació forense de gran magnitud, els espais de reflexió que proposa penetren el visitant a través de petites dosis de desconstrucció bèl·lica.