María María Acha-Kutscher

María María Acha-Kutscher és una artista nascuda a Lima (Perú) l’any 1968 que actualment viu a Madrid (Espanya) i codirigeix l’Antimuseu, juntament amb Tomás Ruiz-Rivas.

L’eix principal del seu treball són les dones: la història, les lluites per l’emancipació i la igualtat i la construcció cultural de la feminitat. Acha-Kutscher utilitza múltiples maneres d’expressió com el dibuix, la fotografia i les imatges d’arxiu, per produir llargues investigacions que aborden la discriminació de gènere. Amb el sistema patriarcal al punt de mira, la seva obra es converteix en un instrument de lluita política però també en un testimoni de les preocupacions i demandes dels moviments feministes actuals.

Categoria
Arts visuals
Contacta amb l'artista:
mariamaria@antimuseo.org

Articles relacionats

El recorregut visual de l’SCAN d’enguany descobreix algunes de les realitats i seqüeles menys evidents dels conflictes bèl·lics dels darrers cent anys. Com si es tractés d’una investigació forense de gran magnitud, els espais de reflexió que proposa penetren el visitant a través de petites dosis de desconstrucció bèl·lica.