Mateo Maté

Mateo Maté és un artista interdisciplinari espanyol que centra la seva obra en l’art conceptual. Nascut a Madrid l’any 1964, Maté ha exhibit tant individualment com en col·laboració en una àmplia varietat de museus i centres d’art de caràcter internacional. El seu destacat treball li ha valgut reconeixements com la Beca Fundació Marcelino Botín l’any 2002 i el premi Altadis d’Arts Plàstiques el 2003. El 2014, va ser guardonat amb el Premi Comunitat de Madrid-Estampa per l’obra La Cara Oculta, atorgat pel Govern regional.

En la seva obra, fusiona els pilars de la història de l’art i els elements de la vida quotidiana. Les vivències personals i la cultura general es troben per crear narratives inquietants que generen una reflexió en l’espectador. Tot i que els formats de l’obra varien, l’eix central de la seva creació són els elements la vida diària, aquells que tots i totes coneixem. A més, sovint tracta temàtiques oposades desdibuixant-ne els límits, com per exemple: privat i públic, individual i col·lectiu, entre d’altres.

La trajectòria artística de Maté inclou exposicions individuals en institucions destacades com el Museu Siqueiros de Ciutat de Mèxic, el Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia, el Herlizya Museum of Contemporary Art d’Israel, el Museo Patio Herreriano de Valladolid, el Cercle de Belles Arts de Madrid, el Museu Lázaro Galdiano, el Museu Cerralbo i la Biblioteca Nacional d’Espanya, entre d’altres.

A més, ha participat en exposicions col·lectives en llocs emblemàtics com el Jeu de PAUME a París, el MoMA PS1 de Nova York, la Fundació Marcelino Botín, el Museu Berardo de Lisboa, el Centro de Arte 2 de Mayo, el Museu d’Art Contemporani de Santiago de Xile i MART de Trento.

Les obres de Maté formen part de col·leccions públiques i privades, com ara la Fundació Sabadell, la Fundació Jové, Artium, Musac i Botín.

Contacta amb l'artista:
m.mate@mateomate.com

Articles relacionats

El temps transcorregut fins ara ha organitzat les societats en unitats estereotipades, amb la qual cosa la brúixola cognitiva de les persones s’ha desenvolupat segons aquestes. Però qui som realment?