Ona Trepat Rubirola

Ona Trepat

Ona Trepat és escultora i docent a la Universitat de Barcelona (UB). Apassionada del potencial que tenen les artesanies i la cultura, treballa amb projectes i iniciatives que potencien la creació artística i la seva vinculació amb el teixit, la cistelleria i el fer artesanal. El seu crear artístic resulta en la troballa d’una determinada manera de fer i comprendre la vida tot construint una visió interrelacionada entre cultura i naturalesa.

Actualment, viu i treballa al Pla de l’Estany, Catalunya, i és professora associada a la Facultat de Belles Arts de la UB, on també ha estat graduada. Està formada en facilitació de grups per l’IIFAC-e i en tècniques de cistelleria i de teixit amb fibres vegetals per diferents artesans i artesanes del territori català i d’arreu. Així mateix, ha realitzat el postgrau d’Arts Aplicades Contemporànies –especialitat tèxtil– a l’escola La Massana.

Col·labora habitualment amb escoles, universitats i organitzacions a través de projectes que vinculen la creació artística, l’artesania, l’educació, la construcció, l’ecologia i el desenvolupament social i personal.

Contacta amb l'artista:
onatrepatrubirola@gmail.com

Articles relacionats

Gósol, al vell mig del Parc Natural del Cadí-Moixeró, ha estat el municipi triat per acollir la tercera edició del festival Errant. Itineraris d’art i pensament. Una proposta senzilla de forma –però d’arrel molt profunda– que posa la creació artística al centre i la connecta amb les persones i els territoris perifèrics.