Rithika Merchant

Rithika Merchant és una artista índia que viu i treballa entre Bombai i Barcelona. El seu treball explora el fil conductor que recorre diferents cultures i religions. Cultures d’arreu del món comparteixen mites, històries i idees similars, les seves pintures exploren aquest concepte alhora que presenten criatures i simbolisme que formen part del seu vocabulari visual personal.

La natura juga un paper fonamental en el seu treball i es destaca per l’ús de formes orgàniques i colors no saturats. Les seves pintures i collages estan fets amb una combinació d’elements d’aquarel·la i paper tallat, basant-se en gravats botànics i art popular del segle XVII, per crear un cos d’obra que està visualment vinculada al nostre passat col·lectiu.

Contacta amb l'artista:
studio@rithikamerchant.com

Articles relacionats

Festival of the Phoenix Sun és l’obra que dona títol a la segona exposició que l’artista Rithika Merchant presenta a la Galerie LJ, a París. El seu treball explora mites èpics més enllà de les geografies, alhora que desenvolupa el seu propi vocabulari visual: criatures i símbols recurrents, que ofereix un sincretisme amb les històries tradicionals egípcies, romanes, asteques, també europees…