Xavi Palouzié

Xavi Palouzié és cap d’estudis de l’àrea de Disseny Gràfic i Digital d’Idep Barcelona, on també dirigeix el postgrau en Disseny Gràfic. Així mateix, és fundador i director creatiu a Palouzié Studio i cofundador de Coocció, la incubadora gastronòmica de Barcelona.

Anteriorment, ha estat dissenyador gràfic i director creatiu a l’agència Comunica AD i a l’estudi Virgili, coordinant i realitzant projectes d’identitat visual, comunicació gràfica, senyalització i packaging,entre altres. Al llarg de la seva trajectòria artística i professional, li han atorgat diferents accèssits i seleccions com el Laus Bronce, en quatre ocasions, o l’Anuaria 2022.

Des de fa pocs mesos, eines com Krea.ai o Midjourney li han permès experimentar nous entorns creatius des d’una mirada passional, però també educativa. Una de les seves darreres creacions, un retrat generat únicament a partir d’IA, s’ha pogut visitar recentment en una exposició conjunta de 22 peces a Idep Barcelona. La mostra convidava a reflexionar sobre el futur del disseny gràfic, la moda i la fotografia.

La IA reactiva el teu set de referents artístics, atès que es nodreix dels grans moments i tendències de la història de l’art

Noia de la dinastia Ming (IA, programa MIDJOURNEY)

Vaig generar el retrat d’una noia amb la fita de plasmar-hi emoció. Cercar aquesta emotivitat és una de les coses que li addueix més sentit a treballar en IA. Així mateix, poder jugar amb diferents materials i possibles combinacions entre aquests. Fins ara, he experimentat amb fusta, minerals, joguines o, en el cas d’aquesta imatge, amb porcellana. Penso que podrem arribar a fer coses molt interessants amb IA. Aquesta és una imatge amb molta força i que traspua ànima.

Contacta amb l'artista:
xavipalouzie@gmail.com