Compte enrere per a l’estrena de la 4a edició del Festival Kontrast

Igualada, 2000

El festival experimental de circ Kontrast dona el tret de sortida a la temporada cultural de Konvent 2024. L’edició d’enguany, amb el suport de la companyia My!Laika, porta més de 30 propostes artístiques a l’escena des del 12 fins al 21 d’abril al Konvent, a la carpa Side Kunst Cirque, a Gironella, i rodalies.

Artistes d’arreu del món arriben a Can Rosal per explorar i gaudir aquesta experiència artística en comunitat, tot i que a Kontrast no existeixen els passaports i les seves nacionalitats no figuren al cartell. Així i tot, si la curiositat t’envaeix el cos, els ho pots preguntar directament a ells.

Qui hi assisteixi tindrà l’oportunitat de parlar i conèixer de prop les propostes artístiques, establir un diàleg en què parlar obertament d’art i preguntar tots els dubtes que sorgeixin durant el visionament de l’obra.

A l’edició d’enguany, catorze artistes s’estrenen actuant a Catalunya, i per primera vegada es podrà gaudir d’una instal·lació interactiva a través de la carpa de circ Mapping Circus, dissenyada per Jan Barceló, on es trobaran criatures gegants del col·lectiu Punch Agency.

Mapping Circus, de Jan Barceló
Mapping Circus. Jan Barceló / Foto: © FESTIVAL KONTRAST

Aquest dissabte dia 13, destaca l’actuació de Crida Companya amb AZUL, un espectacle que mai ha girat per Catalunya, i on un escenari blanc serà l’indicat per acollir un parell de sabates de flamenc, un pal de ball i una mica de confeti. D’altra banda, el diumenge dia 14, Manel Rosés durà a terme l’obra Akri, la primícia d’un projecte en procés. Aquesta obra explora els límits a través de les acrobàcies. L’escala representa una zona de pas entre dos espais: el mode de vida i l’ofici.

Akri, de Manel Rosés
Akri. Manel Rosés / Foto: © CLARA PEDROL

El divendres 19, Heavy Motors actuarà a Gironella, on el Festival Kontrast s’estrena en col·laboració amb l’Ajuntament i on ofereixen tres espectacles, dos d’ells gratuïts, i l’altre, a la gorra. En aquest espectacle, tres ànimes innocents es troben en un automòbil semifix ballant com fan a la televisió al voltant d’un gatet blanc, una obra on tot és a prova d’enganys.

Heavy Motors / Foto: © FESTIVAL KONTRAST

L’endemà, el dissabte dia 20, My!Laika protagonitzarà dues de les seves peces en procés de treball, anomenades Duet i Dolores, les quals busquen relacionar el desequilibri i la recerca d’equilibri, un cercle viciós que crea l’espai restringit.

Duet & Dolores, de My!Laika
Duet & Dolores. My!Laika / Foto: © FESTIVAL KONTRAST

D’altra banda, el mateix dia, destaca la preestrena de Bistaki amb Tancarville, on la recerca gira al voltant de l’objecte transicional i altament simbòlic que és el llençol blanc, i AMOW, de Danny Tavori. El nom de l’obra representa la frase A Matter of Weight, un univers performatiu creat per l’artista en què les dimensions mentals i físiques xoquen fins a descompondre’s.

Bistaki, de Tancarville
Bistaki. Tancarville / Foto: © FESTIVAL KONTRAST

Les entrades per al Festival Kontrast es poden adquirir a través d’internet i als establiments Corpus (Berga), Victòria Vins (Gironella) i Casa Enfruns (Cal Rosal). Accedeix a l’enllaç per conèixer la programació completa i obtenir-ne més informació.

Subscriu-te a la revista!

Accedeix a tot el contingut exclussiu i reb el nostre butlletí puntualment amb totes les novetats abans que ningú.
Per tal d'obtenir més informació sobre les diferents modalitats de subscripció que t'oferim, fes clic al següent botó:

Articles relacionats

Ens trobem a Cal Rosal, una antiga colònia tèxtil al costat del Llobregat nascuda a final del segle XIX i abandonada fa 30 anys, amb diferents naus i un edifici avui central, que havia exercit la funció de convent.
M'interessa patrocinar aquesta secció