Diversity, l’edició més inclusiva de l’Animac

Igualada, 2000

Aquest dimarts s’ha dut a terme la presentació de la nova edició de l’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, organitzada per l’Ajuntament de Lleida. El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona ha estat l’escenari on Carolina López, directora de l’Animac, ha protagonitzat l’acte de presentació del festival, en què ha revelat els detalls sobre la programació d’enguany, caracteritzada per la varietat i la riquesa en el contingut.

Retrospectiva Plume de Barry J. C. Purves

Durant els dies assenyalats, l’Animac presentarà una gran varietat d’activitats, conferències i projeccions, pensades per a tots els públics, això sí, sempre al voltant de la diversitat. El talent jove cobra gran importància amb el projecte Incubator, així com l’espai per a perfils més consolidats al sector.

Carolina López ha destacat que el cinema d’animació català i espanyol es troba en un moment positiu i prolífic. Així, l’edició d’enguany ha rebut 562 pel·lícules de més de 50 països en convocatòria oberta, entre els quals destaquen Espanya, França, els Estats Units i Bèlgica, i s’ha dut a terme una acurada i difícil selecció de curtmetratges, llargmetratges, monogràfics, retrospectives, conferències i tallers, d’entre les obres rebudes.

Retrospectiva Kutxa Beltza d’Isabel Herguera

En destaca l’obra ‘Robotdreams’, produïda a Catalunya i nominada als Premis Oscar, amb la direcció artística de José Luis Ágreda

D’aquesta tria, en destaca l’obra Robotdreams, produïda a Catalunya i nominada als Premis Oscar, amb la direcció artística a càrrec de José Luis Ágreda, qui formarà part del festival per tal de donar a conèixer la seva visió sobre l’àmbit audiovisual d’animació. A més, es va anunciar la presència d’Isabel Herguera, exdirectora d’Animac, que serà guardonada amb el Premi Honorífic. D’altra banda, Barry J. C. Purves rebrà el Premi Animation Master i compartirà amb el públic assistent els temes i mètodes de narració del seu treball cinematogràfic.

Retrospectiva Amor de invierno d’Isabel Herguera

A l’Animac, tothom hi és benvingut, per això els joves d’entre 12 i 18 anys podran assistir a l’Animac Teen, on es faran projeccions de pel·lícules adaptades de manga i altres gèneres. També hi haurà espai per a la canalla i es podrà gaudir de projeccions i activitats pensades per a tota la família.

Podeu aconseguir les entrades per assistir a les diferents projeccions aquí i també podeu acreditar-vos com a professionals i com a premsa.

Subscriu-te a la revista!

Accedeix a tot el contingut exclussiu i reb el nostre butlletí puntualment amb totes les novetats abans que ningú.
Per tal d'obtenir més informació sobre les diferents modalitats de subscripció que t'oferim, fes clic al següent botó:

Articles relacionats

Sota el títol LatAm Boom!, la 27a edició d’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, celebrada a la ciutat de Lleida entre els dies 23 i 26 de febrer, es dedica a l’esclat que l’animació llatinoamericana ha viscut en les darreres dècades.
M'interessa patrocinar aquesta secció