Redacció
La revista Mangrana, encapçalada per la directora de continguts, Laia Pulido, i el director d’art, Josep Pulido, va presentar el vuitè número sobre ‘Art i sostenibilitat’ el dimarts 17 a la llibreria lleidatana la irreductible. La iniciativa, que enguany a l’octubre celebra dos anys d’existència i presència arreu del territori, es distribueix per tota la plana de Lleida arribant a territori gironí, tarragoní, barceloní i fins i tot a Andorra, València i a ses illes.
Moderada per l’escriptora Marialba Revés Noriega, la presentació es va obrir camí a través d’un llarg i ampli diàleg sobre les qüestions que comporta ser al capdavant d’una cooperativa a Ponent, que va sobrevivint amb pocs anys de recorregut, però amb una intensa petjada i els objectius clars, entre d’altres, de marcar un segell únic que vetlla pel lector/a cuidant cadascun dels continguts que ofereix amb delicadesa i precisió.
Durant la jornada, es va aprofundir en la temàtica protagonista d’aquest darrer número, la sostenibilitat, així com en la importància de (re)enfocar els principals debats que versen sobre la societat contemporània, que no només habitem, sinó que també ens habita. Tot i que l’ecologia va ser l’eix central, també es va parlar de feminisme i de la importància de fer camí amb valors com els de l’economia social i solidària o la mirada sensible i crítica.
Durant la jornada, es va aprofundir en la importància de (re)enfocar els principals debats que versen sobre la societat contemporània que també ens habita
A més, es va incidir en la idea de com sobreviu un projecte cooperatiu en un territori com Lleida, ecosistema cultural que els creadors valoren molt positivament com a potència a l’hora de crear sinergies i trobar-se a escala comunitària, tot posant en relleu el valor d’habitar entre els petits pobles que formen la plana de Lleida. Així, la fruita que defineix el projecte, la mangrana, cobra vida i força descentralitzadora per arribar arreu sense caure en la temptadora addicció del convencionalisme.
Per acabar, tot i que la jornada va ser protagonitzada per la presentació del darrer número, també es van donar pinzellades de la nova edició, ja en marxa, i es van tractar temes bàsics de pensament gràcies a un públic actiu que va participar d’un debat obert i enriquidor. Així doncs, Mangrana va fent camí a un ritme de foc lent, però vigorós, i que fins avui es manifesta en 8 publicacions d’aquesta revista de caràcter trimestral i de cultura contemporània.
Gràcies a totes les persones que fins ara ho esteu fent possible. Res no seria el mateix sense vosaltres!