L’art i la sostenibilitat fan simbiosi al vuitè número de la revista Mangrana

Dedicat a l’art i la sostenibilitat, el vuitè número de la revista Mangrana arriba a les llibreries i quioscos a partir del 21 de setembre, així com a les plataformes digitals de lectura en català eBiblio i iQuiosc. Després d’un estiu caracteritzat per les catàstrofes mediambientals, la sequera i la falta de pluja, entre d’altres, aquesta nova edició posa l’accent en la urgència mediambiental i ecològica a través de l’art.

Amb les preguntes “Quin és el paper de l’art envers la causa ecològica? Què s’està fent actualment des dels museus o centres d’art de Catalunya? Coneixes el corrent del bioart o del land art? És possible desaccelerar per situar la vida al centre?” Mangrana interpel·la les persones lectores per fer-les partícips del canvi a través de la sensibilitat artística dels col·laboradors i artistes d’aquesta nova edició.

Per respondre aquests interrogants, s’han entrevistat algunes artistes internacionals com la nigeriana Otobong Nkanga o la parisenca Lucie Wahl, així com altres del corrent contemporani com Juan Zamora o Paula Vicente Puiggròs, ambdós amb exposició a Catalunya. A través de la instal·lació, la performance, la pintura o el vídeo art, aquests artistes ens mostren les seves reflexions i experiències sensibles al voltant de la causa ecològica.

Per acabar, aquesta nova edició de la revista Mangrana compta amb l’opinió de l’actual director del Centre d’Art La Panera, Christian Alonso, que posa èmfasi en la necessitat d’aplicar la sostenibilitat als museus i centres d’art, i s’acomiada amb una crònica de la darrera edició de FiraTàrrega, la qual ens anima a avançar amb la intenció senzilla de perdre’s o passejar, tal com proclamava la fira d’enguany.

Altres artistes que han participat en aquest número són Nancy Holt, Lucía C. Pino, Daniel Steegmann Mangrané, Pep Duran, Alba Careta, Enric Verdaguer (Henrio), Laura Ilse Valdés, Antoni P. Vidal, Cristina Sitja Rubio, Carles Llop Vallespí, Ivan Parra Pons, Josep Colet, Carles Palacio, Simon Contra, Marc Herrero, Mariona Tolosa Sisteré, Maria Palma, Anna Pascual, La Veronal & Marcos Morau, Akira Yoshida & Lali Ayguade, Alba G. Corral i la companyia Be Flat.

Sobre Mangrana:

La cooperativa editorial Mangrana és una iniciativa que té com a objectius principals publicar en català, potenciar el pensament crític i promoure la creació artística i cultural del territori. Des del seu naixement el 2021, ha publicat vuit números, amb temàtiques que van des de la comprensió artística mateixa i el pensament crític fins a la mística a través de la creació, passant pel feminisme o els avenços tecnològics dins el sector.

Subscriu-te a la revista!

Accedeix a tot el contingut exclussiu i reb el nostre butlletí puntualment amb totes les novetats abans que ningú.
Per tal d'obtenir més informació sobre les diferents modalitats de subscripció que t'oferim, fes clic al següent botó:

Articles relacionats

La revista Mangrana, encapçalada per la directora de continguts, Laia Pulido, i el director d’art, Josep Pulido, va presentar el vuitè número sobre ‘Art i sostenibilitat’ el dimarts 17 a la llibreria lleidatana la irreductible.
L’actual situació d’emergència mediambiental i ecològica no pot ser ignorada. L’escalfament global, la pèrdua de la biodiversitat o l’esgotament dels recursos naturals, entre d’altres, són alguns dels símptomes greus que avui criden a una acció immediata per salvar el planeta Terra.
M'interessa patrocinar aquesta secció