El Festival Embarrat i la Fundació Guillem Viladot estrenen convocatòria: La Finestra Induïda

Vilanova de Bellpuig, 1999

El Festival Embarrat i la Fundació Guillem Viladot – Lo Pardal d’Agramunt estrenen convocatòria artística per tal d’intervenir artísticament les finestres de dues de les façanes de la casa museu de l’escriptor i artista agramuntí Guillem Viladot, ubicada a la plaça del Pare Gras, al bell mig del centre històric del poble d’Agramunt. La proposta podrà seleccionar dos projectes que es repartiran les façanes de la casa de l’escriptor i s’hi poden presentar tots els artistes amb residència a Catalunya o a altres comunitats de l’Estat espanyol.

La convocatòria estarà oberta fins al 15 de setembre del 2023 i pretén potenciar la creació artística contemporània i difondre el patrimoni de la Fundació Guillem Viladot. La iniciativa pren el nom de La finestra induïda, fent referència a l’obra literària de l’autor agramuntí publicada l’any 1983, en què es recollien diferents articles escrits al diari El Correo Catalán i les persones interessades s’hi poden presentar a través d’aquest formulari d’inscripció.

La Finestra Induïda és la primera convocatòria presentada per l’espai Viladot i Embarrat i gira entorn la temàtica dels espais liminars, llocs físics o simbòlics de frontera entre realitats diferents o, talment dits, espais de tensió o de llibertat que poden ser petits i fràgils o tan grans com per transitar-hi: separacions entre el fora i el dins, el que és públic del que és privat, el museu del carrer.

Cada artista seleccionat rebrà un únic pagament de 350 euros amb els quals se li pagaran els drets d’autor vinculats als drets d’exhibició i comunicació. Les obres seleccionades s’exposaran a les finestres laminars de la casa emblemàtica des del 5 de novembre del 2023 fins al 2024. El jurat de la convocatòria està format per la directora de Lo Pati, Aida Boix; l’artista Jaume Amigó, la coordinadora d’exposicions de la Fundació Vila Casas, Mercè Vila; el director del Festival Embarrat, Jesús Vilamajó, i el director de la Fundació Guillem Viladot, Pau Minguet. Consulta’n totes les bases aquí.

Subscriu-te a la revista!

Accedeix a tot el contingut exclussiu i reb el nostre butlletí puntualment amb totes les novetats abans que ningú.
Per tal d'obtenir més informació sobre les diferents modalitats de subscripció que t'oferim, fes clic al següent botó:

Articles relacionats

El Festival de Creació Contemporània Embarrat de Tàrrega impulsa un any més la convocatòria Nau 18 i el Premi IEI-Embarrat 2024 per a les joves promeses de les arts plàstiques, audiovisuals o performatives.
M'interessa patrocinar aquesta secció