‘Open call’ per a la tercera edició de la residència artística Lo Niu

Igualada, 2000

La Fundació Guillem Viladot – Lo Pardal, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Agramunt, Òmnium Cultural Segarra – Urgell, la Fundació Joan Brossa i l’Associació Alba, ha llançat una convocatòria per a la tercera residència artística Lo Niu. Aquesta iniciativa busca atraure artistes i professionals de la creació de totes les disciplines per explorar noves perspectives sobre l’obra de Guillem Viladot i abordar temes crítics del món rural.

Aquesta iniciativa està oberta a totes les persones majors d’edat, de qualsevol professió, àmbit i nacionalitat, que tinguin un projecte creatiu de caràcter cultural que s’ajusti a les bases establertes. Els projectes es poden presentar en català, castellà o anglès, i cal enviar-los per correu electrònic abans del 22 de juny de 2024.

Els objectius principals de la convocatòria són el desenvolupament de noves mirades sobre l’obra de Guillem Viladot des de perspectives contemporànies i l’augment del nombre de treballs artístics i d’investigació sobre el seu llegat. A més, busca generar un espai de creativitat i recerca que promogui l’intercanvi d’idees i la reflexió col·lectiva a través de la participació activa en debats crítics sobre les problemàtiques pròpies del món rural.

Durant la residència, els projectes es desenvoluparan a la sala d’exposicions temporals de la fundació, amb l’acompanyament de l’equip coordinador. Els treballs resultants s’exposaran a la sala de mostres temporals de la Fundació Viladot des del 12 d’octubre del 2024 fins a principis de gener del 2025. A més, la col·laboració amb la Fundació Joan Brossa – Centre de les Arts Lliures permetrà potenciar el desenvolupament dels projectes seleccionats i continuar així amb el llegat de col·laboració i creixement artístic.

Un jurat format per persones expertes en art i cultura serà l’encarregat de seleccionar els tres projectes guanyadors, basant-se en criteris d’originalitat, vincle amb l’obra de Viladot, viabilitat i connexió amb l’entorn i el context d’Agramunt. Cada participant seleccionat rebrà una dotació econòmica de 1.500 €, així com allotjament durant la residència, que es durà a terme del 16 d’agost a l’1 de setembre del 2024 a Agramunt.

Per consultar les bases, conèixer més informació sobre el projecte o saber com participar-hi, només cal accedir a aquest enllaç.

Subscriu-te a la revista!

Accedeix a tot el contingut exclussiu i reb el nostre butlletí puntualment amb totes les novetats abans que ningú.
Per tal d'obtenir més informació sobre les diferents modalitats de subscripció que t'oferim, fes clic al següent botó:

Articles relacionats

La convocatòria estarà oberta fins al 15 de setembre de 2023 i pretén potenciar la creació artística contemporània i difondre el patrimoni de la Fundació Guillem Viladot.
Per les contrades ponentines hi ha vuit estrelles al cel que revelen la literatura i l’activitat artística de les avantguardes del segle XX a Lleida. L’exposició Guillem Viladot i els creadors de Ponent -instal·lada al Museu de Lleida fins a l’11 de juny- és una gran oportunitat per (re)descobrir-les.
Viladot va ser un artista multidisciplinari, de ploma inquieta i ment desperta, que va cercar –i trobar– en les lletres i els objectes uns canals únics per comunicar-se. Aquesta figura del segle XX destaca per la seva projecció com a novel·lista, periodista, confeccionador d’objectes i referent indiscutible de la poesia concreta i visual.
M'interessa patrocinar aquesta secció