Tret de sortida de l’edició d’enguany del Festival Embarrat

Igualada, 2000

L’Embarrat, el festival contemporani de Tàrrega coorganitzat per l’Ajuntament de Tàrrega i Cultura i més, torna al Museu Trepat per celebrar una nova edició. Aquest any, la programació és molt variada i ofereix un ampli espectre d’activitats que inclouen poesia, concerts, DJ, taules rodones, instal·lacions, tallers infantils, vermut i una destacada presència de talent emergent.

24 de maig
El festival arrenca el 24 de maig a les 18.45 h amb un recorregut artístic inaugural per les naus del Museu Trepat. A les 22.00 h, la taula rodona El poder de la cultura reunirà Ingrid Guardiola, Natàlia Lloreta i Núria Bendicho per a un diàleg enriquidor. A les 22.30 h, el grup Marala, compost per Selma Bruna, Clara Fiol i Sandra Monfort, oferirà un concert que fusiona tradició i innovació. Amb Pau Vallvé a la producció musical i Jordi Casadesús a la producció sonora, el concert promet una experiència auditiva única. A les 23.30 h, la instal·lació visual i sonora AETH3R d’Esdapc Campus Ondara s’activarà, seguida per la interpretació poètica de Núria Martínez-Vernís a mitjanit, a les 24 h.

25 de maig
El matí del 25 de maig comença amb un esmorzar amb coca i xocolata desfeta a les 10.30 h. A les 11.00 h, els més petits podran gaudir d’un taller infantil amb 5quets, seguit a les 11.30 h per una visita comentada a l’exposició Com es va obrint la pell sense un punyal. A les 12.30 h, el músic Arnau Obiols presentarà So de cop, que culminarà el matí amb un vermut musical a les 13.00 h.

La tarda s’obre a les 17.00 h amb una altra sessió de So de cop d’Arnau Obiols. A les 17.45 h, hi haurà una visita a l’exposició Com es va obrint la pell sense un punyal, seguida a les 18.30 h per la instal·lació Ostentació, lluites, abús, dinàmiques, buit, simbologia i eròtica del poder de Xesco Mercé. A les 19.00 h, els assistents podran explorar Diari polític d’eleccions anticipades, de Joan Codina Donaire.

La nit promet emocions fortes amb l’espectacle poètic i musical La rosa als llavis, basat en l’obra de Joan Salvat-Papasseit, a les 20.00 h. A les 22.30 h, s’activarà novament la instal·lació AETH3R. A les 23.00 h, Maria Hein oferirà un concert que donarà pas, més enllà de la mitjanit, a l’Hora Golfa amb DJ Gatasanta i Núria Martínez-Vernís, i culminarà amb una barreja de psychedelic electro i punky techno a càrrec de DJ Gatasanta.

26 de maig
El darrer dia del festival, el 26 de maig, començarà a les 11.00 h amb una visita guiada a les instal·lacions artístiques de l’Embarrat. A les 12.00 h, es presentarà l’audiovisual Relats poderosos, produït per Cultura i més i amb la col·laboració del servei de rehabilitació comunitària de Tàrrega. El festival conclourà a les 12.30 h amb Místico de la nada, de Cuartito de Poesía, la companyia inestable de l’Ondara.

Per conèixer més informació sobre les activitats, els horaris i accedir a les entrades, accediu a l’enllaç.

Subscriu-te a la revista!

Accedeix a tot el contingut exclussiu i reb el nostre butlletí puntualment amb totes les novetats abans que ningú.
Per tal d'obtenir més informació sobre les diferents modalitats de subscripció que t'oferim, fes clic al següent botó:

Artistes relacionats

Articles relacionats

El Festival de Creació Contemporània Embarrat de Tàrrega impulsa un any més la convocatòria Nau 18 i el Premi IEI-Embarrat 2024 per a les joves promeses de les arts plàstiques, audiovisuals o performatives.
Graduada en Belles Arts a la UB i Màster d’Arts Visuals per la Kask School of Arts de Bèlgica, l’artista Paula Puiggròs ha mostrat la seva obra en diferents festivals i exposicions de Catalunya, Bèlgica i Itàlia.
La 9a edició del festival Embarrat es dedica a l’art com a agulló de la reflexió crítica sobre els perjudicis que les societats inferim a la Mare Terra, la més fèrtil: mare de totes les mares.
La convocatòria estarà oberta fins al 15 de setembre de 2023 i pretén potenciar la creació artística contemporània i difondre el patrimoni de la Fundació Guillem Viladot.
M'interessa patrocinar aquesta secció