Nova convocatòria d’Embarrat amb el poder com a eix temàtic

Redacció

El Festival de Creació Contemporània Embarrat de Tàrrega impulsa un any més la convocatòria Nau 18 i el Premi IEI-Embarrat 2024 per a les joves promeses de les arts plàstiques, audiovisuals o performatives. Enguany, la temàtica protagonista sobre la qual hauran de girar els projectes és el poder, i la convocatòria estarà oberta fins al 18 de febrer de 2024.

Un cop tancat el termini de presentació, la comissària convidada a l’Embarrat 2024, Ingrid Guardiola, també directora de Bòlit. Centre d’Art Contemporani de Girona, s’ocuparà de seleccionar els projectes que passaran a formar part de la mostra col·lectiva que tindrà lloc a la nau 18 del Museu Trepat de Tàrrega i que s’exposarà del 24 de maig a l’1 de juny.

Amb la voluntat de premiar una de les obres exposades a la mostra que s’instal·larà a la Nau 18, també hi ha el Premi IEI-Embarrat, impulsat per l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida. La persona premiada opta a la producció d’una exposició individual a La Gòtika de l’Institut d’Estudis Ilerdencs durant l’any 2025 i una dotació econòmica de 1.000 euros.

Les persones interessades en la convocatòria de l’Embarrat Nau 18 han d’inscriure’s en aquest enllaç i poden consultar totes les bases aquí. L’artista guanyadora de l’edició 2023 va ser Paula Vicente Puiggròs amb l’obra 67 pomeres i altres formes de viure i morir. Per a més informació sobre aquest tema, podeu llegir la crònica del festival Embarrat 2023 o l’entrevista a l’artista guanyadora.

Subscriu-te a la revista!

Accedeix a tot el contingut exclussiu i reb el nostre butlletí puntualment amb totes les novetats abans que ningú.
Per tal d'obtenir més informació sobre les diferents modalitats de subscripció que t'oferim, fes clic al següent botó:

Artistes relacionats

Articles relacionats

Graduada en Belles Arts a la UB i Màster d’Arts Visuals per la Kask School of Arts de Bèlgica, l’artista Paula Puiggròs ha mostrat la seva obra en diferents festivals i exposicions de Catalunya, Bèlgica i Itàlia.
La 9a edició del festival Embarrat es dedica a l’art com a agulló de la reflexió crítica sobre els perjudicis que les societats inferim a la Mare Terra, la més fèrtil: mare de totes les mares.
La convocatòria estarà oberta fins al 15 de setembre de 2023 i pretén potenciar la creació artística contemporània i difondre el patrimoni de la Fundació Guillem Viladot.
Viladot va ser un artista multidisciplinari, de ploma inquieta i ment desperta, que va cercar –i trobar– en les lletres i els objectes uns canals únics per comunicar-se. Aquesta figura del segle XX destaca per la seva projecció com a novel·lista, periodista, confeccionador d’objectes i referent indiscutible de la poesia concreta i visual.
Aquest mes de maig celebrem el primer aniversari d’Ingrid Guardiola com a directora del Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona, un espai dedicat a l’art que es projecta com a centre de recerca, creació, pensament i vida per mitjà de la mediació amb el jovent, artistes, creadores i comissàries locals i dels projectes educatius.
M'interessa patrocinar aquesta secció