Jorge Moneo Quintana

Jorge Moneo Quintana, nascut el 1988 a Vitòria-Gasteiz (País Basc), és un cineasta i artista multidisciplinari. Va obtenir la llicenciatura en Belles Arts a la Universitat del País Basc (UPV/EHU) i va continuar els estudis a la Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca (Romania) i la Universitat de Vigo. El 2017 va completar un màster en Teoria i Pràctica del Documental Creatiu a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on va codirigir el documental La ciutat interior, presentat al Festival Internacional de Documentals d’Amsterdam (IDFA) i al de Màlaga​.

La seva obra inclou una varietat de documentals i projectes experimentals. Entre les seves pel·lícules, destaquen Orbainak (2019), que es va estrenar al festival Punto de Vista i va ser premiada a Filmadrid i L’Alternativa, Begiak Hesteko Artean (In Ictu Oculi) (2020) i Exergo (2024). A més, ha participat en programes com IDFAcademy i Berlinale Talents, i les seves obres s’han exhibit en festivals internacionals com DOK Leipzig, Beijing International Short Film Festival i Oberhausen​.

Paral·lelament a la seva pròpia obra com a director, Moneo Quintana ha treballat com a ajudant de direcció, editor i director de fotografia en diversos projectes. La seva carrera destaca per la capacitat d’explorar temàtiques socials i històriques mitjançant una perspectiva artística i experimental i contribuir significativament en el camp del cinema documental i les arts visuals​.

Contacta amb l'artista:

Articles relacionats

Dedicat a l’estudi de la mística a través de l’art, aquesta edició no deixa en absolut indiferent. La necessitat d’entendre la transcendència ha portat les persones que la impulsen a fer-se preguntes a través de l’obra i la pràctica de diferents artistes.
Quin és el misteri de l’existència? Som lliures les persones o hi ha un mapa traçat en origen, allò que anomenem destí? Descobreix-ho amb nosaltres en aquest nou número de la revista.