Daniela Ortiz

A través del seu treball Daniel pretén generar narracions visuals on els conceptes de nacionalitat, racialització, classe social i gènere són entesos de manera crítica per analitzar el poder colonial, capitalista i patriarcal.

Els seus projectes i investigacions recents aborden el sistema de control migratori Europeu, el vincle amb el colonialisme i els mecanismes legals creats per les institucions europees per poder exercir violència contra les poblacions migrants i racialitzades. Alhora, ha desenvolupat diversos projectes sobre la classe alta peruana i la seva relació d’explotació amb les treballadores domèstiques. Recentment el seu fer artístic ha tornat a centrar-se en allò visual i manual fent treballs en ceràmica, collage, dibuix i formats com ara llibres per a nens amb la intenció d’allunyar-se de les estètiques conceptuals eurocèntriques.

A més del seu treball artístic és mare d’una wawa de quatre anys, fa xerrades, tallers i participa de diverses discussions i lluites en contra del sistema de control migratori europeu i el racisme institucional.

danillaortiz@gmail.com

Articles relacionats

Aquest mes de maig celebrem el primer aniversari d’Ingrid Guardiola com a directora del Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona, un espai dedicat a l’art que es projecta com a centre de recerca, creació, pensament i vida per mitjà de la mediació amb el jovent, artistes, creadores i comissàries locals i dels projectes educatius.
Contacta directament amb l'artista