Daniela Ortiz

A través del seu treball artístic, Daniela Ortiz pretén generar narracions visuals en què els conceptes de nacionalitat, racialització, classe social i gènere siguin entesos de manera crítica per analitzar el poder colonial, capitalista i patriarcal.

Els seus projectes i investigacions recents aborden el sistema de control migratori europeu, el vincle amb el colonialisme i els mecanismes legals creats per les institucions europees per poder exercir violència contra les poblacions migrants i racialitzades. També ha desenvolupat diversos projectes sobre la classe alta peruana i la seva relació d’explotació amb les treballadores domèstiques. Recentment, el seu fer artístic ha tornat a centrar-se en allò visual i manual fent treballs en ceràmica, collage, dibuix i altres formats com els llibres per a infants amb la intenció d’allunyar-se de les estètiques conceptuals eurocèntriques.

A més a més, imparteix xerrades, tallers i participa en diverses discussions i lluites en contra del sistema de control migratori europeu i el racisme institucional.

Contacta amb l'artista:
danillaortiz@gmail.com

Articles relacionats

Aquest mes de maig celebrem el primer aniversari d’Ingrid Guardiola com a directora del Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona, un espai dedicat a l’art que es projecta com a centre de recerca, creació, pensament i vida per mitjà de la mediació amb el jovent, artistes, creadores i comissàries locals i dels projectes educatius.