Lluc Semis

Lluc Semis va néixer el desembre de 1996 a la Pobla de Mafumet, Tarragona. Des d’una edat molt primerenca va començar a sentir un gran interès, i connexió, per la natura gràcies al seu avi, que li va mostrar la natura a partir de treballar l’hort.

Motivat pel seu professor de biologia, l’any 2012 comença a fer fotografies per documentar la fauna i flora dels voltants del Col·legi Turó, amb una càmera bridge que li havia regalat al seu pare anys abans. En un inici, la fotografia era una manera de documentar allò que observava, però ràpidament va sentir la necessitat de transmetre quelcom més, plasmar la seva visió personal.

Segons l’artista, la digitalització i la globalització han fet que capturar i compartir fotografies sigui relativament senzill, però també han contribuït al deteriorament dels nostres ecosistemes. Tot això és el que precisament intenta transmetre a través de les imatges i textos. En paraules seves, “és important que contribuïm a la conservació dels espais naturals”.

La digitalització i la globalització han fet que capturar i compartir fotografies sigui relativament senzill, però també han contribuït al deteriorament dels nostres ecosistemes

LLUC SEMIS / Pits / ART NATURA
LLUC SEMIS / Psicodèlia forestal (Ordesa) / PAISATGE

Semis ha rebut diversos guardons al llarg de la seva trajectòria professional. Amb la fotografia Fantasma en el carrizal va quedar finalista al FotoFio 2018, al DBF Photo Contest l’any 2019 i al concurs AEFONA l’any 2020; a més, va guanyar un 2n premi al Concurso de Fotografía de la Naturaleza de La Rioja. Amb la imatge La muerte acecha va quedar finalista al FotoAves 2019, va guanyar el 3r premi al SocCatHerp 2021 amb Estepa monegrina, va rebre una menció d’honor al Montphoto 2021 per Bastet i una altra al FotoNoja 2022. Finalment, l’any 2022 va guanyar el premi Absoluto DBF PhotoContest per Pseudomanglar.

Categoria
Fotografia
Contacta amb l'artista:
llucsemis@gmail.com