Paula Artés

Compromesa a donar a conèixer i qüestionar les estructures de poder i control, l’artista balaguerina Paula Artés mostra les entranyes que estan amagades als ciutadans partint d’una investigació prèvia essencial i utilitzant la fotografia com a excusa per accedir a aquests espais i qüestionar-los col·lectivament.

Del 2015 al 2017, treballa d’assistent personal de la fotògrafa Tanit Plana, i més endavant d’assistent al Summer Camp d’IDEP, d’assistent de producció a l’Editorial RM i a Studio Management a l’estudi de Jordi Bernadó. En l’àmbit de residència artística, va estar un mes durant el 2019 a HISK, a Gant (Bèlgica) i tres mesos durant el 2022, col·laborant amb el DiS del diari Segre de Lleida a l’Arxiu Jabalina del Museu d’Art La Panera.

Algunes de les seves obres han rodat per Balaguer, Fuerzas y cuerpos; a Mataró, En el patio trasero; al Festival Mirades de Torroella de Montgrí, Firma; Registrar, mirar, recorrer al Museu de la Música de Barcelona, entre molts altres espais.

El passat 3 de novembre va inaugurar l’exposició OCPC de producció del Museu de la Música, a la Fundació Toni Catany de Mallorca. Així mateix, ha estat a la residència artística Lo Pati de les Terres de l’Ebre, amb la beca d’intercanvi de residències creatives del Bòlit, Centre d’Art Contemporani.

Categoria
Fotografia
Contacta amb l'artista:
hola@paulaartes.com

Articles relacionats

Compromesa a donar a conèixer les estructures de poder i de control de les societats de vigilància, l’artista contemporània Paula Artés utilitza la fotografia com a excusa per accedir a aquests espais i qüestionar-los col·lectivament.
La llibertat de l’artista està determinada per un pacte social que antecedeix la llibertat mateixa. Així, la llibertat d’expressió, conjuntament amb la necessitat creativa, estableixen un pols de tensió amb certs aspectes de la moral cívica.