Tot a punt per capturar un nou SCAN Tarragona, que compleix deu anys

Vilanova de Bellpuig, 1999

El Festival Internacional de Fotografia SCAN Tarragona, que se celebrarà a la ciutat de Tarragona del 13 d’octubre al 26 de febrer, es prepara per a una nova edició alhora que per al seu decenni. L’esdeveniment, que des del 2022 ha tornat a recuperar el format anual, s’organitza des de l’Ajuntament de Tarragona i compta amb la complicitat del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Amb una graella d’activitats que s’estenen de l’octubre al febrer, enguany la programació celebra deu anys d’edició. I ho fa sota el lema Traces, amb la voluntat de continuar incidint fotogràficament en la societat que ens envolta i traduint a través d’una temàtica més poètica les traces com a registre imprès lligat al mitjà fotogràfic i les traces com a rastres històrics i culturals, els quals hem heretat dels nostres avantpassats i que avui configuren el nostre caràcter individual i la nostra idiosincràsia col·lectiva.

L’SCAN Tarragona ja va donar el tret de sortida al festival el passat 5 d’octubre, però s’inaugurarà el divendres 13 amb les activitats Obrim el BIBLIOSCAN a la Biblioteca Pepita Ferrer, Ocul. El pòdcast del festival SCAN i l’exposició TALENT LATENT Traces de llum. Memòries de la imatge fotogràfica. El festival tarragoní, però, no perdrà el ritme i continuarà el dissabte 14 d’octubre amb FULL CONTACT, una trobada professional entre artistes i agents del món de l’art a cura de Semíramis González i Frederic Montornés. L’esdeveniment estarà farcit de tallers, mostres fotogràfiques, xerrades i espais on els professionals del sector i amants de la fotografia podran fer quòrum i crear noves sinergies i formes d’enfocar l’art visual i la instantània com és la imatge.

A més, enguany el festival està d’estrena perquè presenta la seva primera residència artística SCAN de Creació i Investigació al Centre d’Imatges de Tarragona / L’Arxiu, on el projecte conjunt 1984, de la valenciana Cris Bartual Murgui i Jorge Alamar, i Per tornar només tinc la tendresa, de Tatiana Donoso, tindran l’oportunitat d’experimentar-se i culminar-se en aquesta experiència immersiva, que és novícia en aquest festival.

Enguany, el festival presenta la seva primera residència artística amb els projectes ‘1984’ i ‘Per tornar només tinc la tendresa’, ambdós fruit de col·laboracions entre artistes de Tarragona i València

Inner Nights (2022) ©Mar Flores Flo

Subscriu-te a la revista!

Accedeix a tot el contingut exclussiu i reb el nostre butlletí puntualment amb totes les novetats abans que ningú.
Per tal d'obtenir més informació sobre les diferents modalitats de subscripció que t'oferim, fes clic al següent botó:

Articles relacionats

SCAN Tarragona presenta una convocatòria per a la 7a edició de FULL CONTACT, que romandrà oberta fins al 26 de maig i es dirigeix a artistes emergents de la fotografia.
El Festival Internacional de Fotografia SCAN Tarragona d’enguany posa el focus en la recuperació de la imatge com a recurs per incidir en la memòria col·lectiva, la qual es difon a través del concepte Traces.
El recorregut visual de l’SCAN d’enguany descobreix algunes de les realitats i seqüeles menys evidents dels conflictes bèl·lics dels darrers cent anys. Com si es tractés d’una investigació forense de gran magnitud, els espais de reflexió que proposa penetren el visitant a través de petites dosis de desconstrucció bèl·lica.
M'interessa patrocinar aquesta secció