ROSTRES OBLIDATS. THE FALLEN ANGEL-DUANE MICHALS (1968)

MITJANÇANT INSCRIPCIONS I DESCRIPCIONS POÈTIQUES DELS SUBJECTES EXPOSATS, DUANE MICHALS SE’L CONSIDERA UN DELS PRINCIPALS REPRESENTANTS DE LA FOTOGRAFIA CONCEPTUAL I FILOSÒFICA. AIXÍ MATEIX, SE’L RECONEIX PELS SEUS RETRATS A WARHOL, MAGRITTE O DUCHAMP. A TRAVÉS DE L’OBRA L’ÀNGEL CAIGUT (1968), UNA FOTOGRAFIA SEQÜENCIADA, VA ACONSEGUIR DESPERTAR L’INTERÈS DEL GRAN PÚBLIC. EL MOMA DE NYC, L’ART INSTITUTE OF CHICAGO O EL CARNEGIE MUSEUM OF ART DE PITTSBURGH SÓN ALGUNS DELS ESPAIS EXPOSITIUS DEL SEU RECORREGUT ARTÍSTIC.
© Duane Michals. The Fallen Angel, 1968 – COLECCIÓN ORDÓÑEZ-FALCÓN DE FOTOGRAFÍA. TEA TENERIFE ESPACIO DE LAS ARTES, CABILDO INSULAR DE TENERIFE

Sense buscar extrems, sinó més aviat trencant amb ells, l’autor es presenta a través d’un format que no es reconeix ni estàtic ni en moviment. Sortint-se de l’ordinarietat i del que ens pot semblar còmode i senzill, exposa un flux narratiu connex que no pot descriure’s ni com a cinematogràfic ni tampoc fotogràfic.

Penso en l’storytelling: un àngel que perd les ales per poder fer realitat el seu desig de posseir una dona. La miro a ella, que em crida i sembla que em parli sobre el poder de Fer Caure. No es disposa plaer en el seu rostre.

Torno a l’àngel que, amb la mateixa ombra que li ha donat sepulcre, marxa tacant de negre l’estança, ara estàtica. La impuresa rau en l’oblit. Penso en Maria Magdalena, que fou pobra, prostituta, negada i violada abans de seguir Jesús, mentre observo els rostres oblidats de les històries.

Allò que som avui és perquè vàrem ser ahir, perquè si alguna cosa som és filles d’aquella generació d’artistes.

Allò que som avui és perquè vàrem ser ahir, perquè si alguna cosa som és filles d’aquella generació d’artistes

Subscriu-te a la revista!

Accedeix a tot el contingut exclussiu i reb el nostre butlletí puntualment amb totes les novetats abans que ningú.
Per tal d'obtenir més informació sobre les diferents modalitats de subscripció que t'oferim, fes clic al següent botó:
Etiquetes
Sexualitat
Apareix a la revista
1
M'interessa patrocinar aquesta secció