Helena Vinent

Helena Vinent

Helena Vinent treballa amb diferents formats que comprenen el vídeo, la fotografia, el text, l’escultura, la performance o la instal·lació. Dissociació, subtítols, soroll, no-so, acceleració tecnològica, llenguatge, construcció de la veritat, error, malentesos, polítiques de control dels cossos, pròtesis, aliances i espais especulatius són designacions que poden servir per definir les línies de la seva recerca artística.

L’obra de Vinent, travessada pel discurs crip-queer, aborda la idea de la construcció humana, posthumana i infrahumana des del seu posicionament com a disca i sorda, mostrant especial interès per la producció de nous imaginaris que subverteixin les normatives funcionals dels cossos. A través del seu treball, experimenta amb els límits del que és humà i les conseqüències físiques i polítiques d’aquesta concepció, partint de la premissa que, en una societat capacitista com en la que vivim, el cos assignat com a discapacitat no es llegeix com un cos humà complet.

Contacta amb l'artista:
helena.navi@gmail.com

Articles relacionats

La Panera estrena un nou programa expositiu que posa al centre la lluita per la descolonització dels cossos femenins i la reconnexió amb la mare Terra. Es tracta de quatre propostes, visitables fins al 29 de setembre de 2024.
Sovint, quan es parla d’art contemporani a Tarragona es vol fugir tant del passat romà pel qual hom situa la ciutat al mapa, així com de la cultura popular que situa les festivitats de la ciutat al calendari de les festes majors més importants del país. No obstant això, l’herència d’aquest passat i d’aquesta cultura resulta inevitable.