Lucía C. Pino

Lucía C. Pino s’ha format a l’Escola Superior d’Art i Disseny de València, en Comunicació Audiovisual a la Universitat de València i al DAMS de la Universitat de Bolonya. Actualment, viu i treballa a Barcelona.

La seva pràctica rau a investigar l’escultura com a procediment i com a programa a través de diversos mitjans artístics. També, la seva iconografia inclou elements que puguin transmetre referències distòpiques de la societat, alhora que apel·la a la sensualitat, el desig i el plaer com a potència sensible.

L’artista explora la relació entre el que és real o empíric i l’espai mental, i d’aquesta manera obre l’escultura a múltiples direccions. Al mateix temps, incorpora l’escriptura d’una forma somàtica i entén la matèria en la seva dimensió performativa. La seva autoria s’estén a processos col·laboratius i interdisciplinaris que inclouen qüestions de contingència i classe, i que interseccionen amb altres interessos a fi de desembullar el pensament essencialista.

Pino ha exposat de forma individual a l’Arts Santa Mònica de Barcelona, a l’Espai 13 de la Fundació Joan Miró de Barcelona, al Casal Solleric de Palma de Mallorca, a l’Espositivo de Madrid, al COAC de Barcelona i a La Capella de Barcelona. A més, també ha participat en esdeveniments com la Triennale de Milà, ARCO de Madrid o la Biennal Leandre Cristòfol de Lleida, entre d’altres.

Categoria
Escultura
Contacta amb l'artista: