La Capella engega motors per a la Producció 2025 amb una convocatòria

Igualada, 2000

La Capella, de l’Institut de Cultura de Barcelona, dona el tret de sortida a la Producció 2025 amb una convocatòria pública anual de 17 beques. Enguany, els projectes podran presentar-se fins al 30 de maig, i les persones preseleccionades hauran de defensar el seu abans de rebre el sí definitiu.

Per a l’edició 2025, s’ofereixen 17 beques en total, dividides en dues modalitats diferents: projectes expositius i projectes no expositius. Per als projectes expositius, s’ofereixen un total de 8 beques. L’espai capella, de 380 m2 i el més emblemàtic del centre, acollirà 4 projectes: 3 d’individuals i 1 de comissariat. D’altra banda, l’espai rampa, amb vocació de laboratori, també acollirà 3 projectes individuals i 1 projecte comissariat.

En referència als projectes no expositius, s’hi destinen un total de 9 beques. Dues seran per a projectes deslocalitzats, dues es destinaran a projectes de recerca i investigació artística, dues a projectes de publicació en format físic (visual, sonor, etc.) i tres, a projectes d’obres performatives.

Barcelona Producció 2025 no només ofereix un espai on desenvolupar l’activitat artística contemporània i l’exhibició de les obres seleccionades, sinó que també compta amb una dotació econòmica per a les persones triades i els seus projectes. D’aquesta manera, cada artista gaudirà d’una dotació entre 2.500 € i 6.000 €, i els projectes, d’entre 1.500 € a 20.000 €, depenent de la modalitat i l’abast del projecte.

La selecció dels projectes la durà a terme un jurat expert compost per destacats artistes i investigadors en arts visuals amb vincles a la ciutat de Barcelona. Aquest procés garanteix una avaluació justa i equitativa, així com una diversa representació de perspectives i enfocaments artístics.

El jurat serà compost per Jana Rocha, investigadori; Daniel Gasol, investigador i artista; Laia Estruch, artista; Enric Farrés Duran, artista; i Mònica Rikić, artista electrònica. David Armengol, director artístic de La Capella, assistirà a tot el procés amb veu i sense vot. Per consultar les bases de participació o obtenir més informació, visiteu l’enllaç.

Subscriu-te a la revista!

Accedeix a tot el contingut exclussiu i reb el nostre butlletí puntualment amb totes les novetats abans que ningú.
Per tal d'obtenir més informació sobre les diferents modalitats de subscripció que t'oferim, fes clic al següent botó:
M'interessa patrocinar aquesta secció