Marbi reforça i amplia aliances amb Singulars

En un esforç per impulsar la intercooperació en l’àmbit de les arts escèniques a Ponent, emergeix Marbi Singulars, un projecte que representa l’evolució del ja consolidat Marbi. Espais de Creació. Inicialment concebut com un espai de creació teatral i de coworking, aquesta fàbrica de les idees situada a les antigues naus d’ascensors Marvi neix l’any 2017 de la mà de les companyies Zum-Zum Teatre i Campi Qui Pugui i de l’estudi taller Plàncton.

Després de sis anys de recorregut, aquest projecte esdevé una xarxa d’intercooperació de les arts escèniques de Ponent que actualment uneix un total de 18 entitats professionals del sector. L’essència intercooperativa, sovint poc explorada en el sector artístic, no pretén ser una col·laboració puntual, sinó un compromís profund amb la construcció conjunta de relacions econòmiques cooperatives que ajudin a consolidar, donar visibilitat i potenciar el sector.

L’essència intercooperativa, sovint poc explorada en el sector artístic, emergeix com un exemple a seguir en el sector cultural de Ponent

Aprofitant les oportunitats estratègiques del mateix sector d’activitat i del territori, el projecte està emmarcat dins de la línia d’ajudes Singulars, un programa de l’Economia Social i Solidària promogut pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de reactivar l’economia i generar ocupació de qualitat.

Els objectius principals del projecte Marbi Singulars inclouen la consolidació de llocs de treball, la dinamització de la xarxa d’intercooperació, la viabilitat de contractar serveis mancomunats per mantenir l’estructura de les entitats professionals, la formació i l’assessorament tant en tècniques artístiques com en aspectes administratius i laborals, així com la voluntat d’obrir els processos creatius i compartir les experiències amb la ciutadania.

Cristina Garcia de la companyia Campi Qui Pugui i Ramon Molins de la companyia Zum-Zum Teatre

Per dur a terme aquesta iniciativa, Marbi Singulars també compta amb l’acompanyament de Ponent Coopera, l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de Lleida, una entitat dedicada a fomentar i promoure l’Economia Social, Solidària i Cooperativa al territori.

Crear dinàmiques de treball que afavoreixin la relació intercultural i la interdisciplinarietat també és un dels objectius d’aquest Marbi Singulars. Formen part d’aquest teixit multidisciplinari la cooperativa escenotècnica Stagelab, l’estudi de llum i so Marc Espinosa Show Disseny, l’actriu, creadora i professora d’arts escèniques Goretti Narcís Borrás, el Taller d’Arts Escèniques de Tàrrega Cruma, l’Associació de Teatre per a Tots els Públics de Catalunya TTP i la cooperativa, i revista amb el mateix nom, Mangrana, que serà l’encarregada de renovar i adequar la imatge gràfica de Marbi.

Crear dinàmiques de treball que afavoreixin la relació intercultural i la interdisciplinarietat és un dels objectius principals de Marbi Singulars

En definitiva, amb la participació d’aquestes 18 entitats culturals i professionals del sector, Marbi Singulars es consolida com un espai de creació i coworking que pretén ser un punt de trobada per a l’intercanvi d’idees i experiències, tot alimentant-se del ric panorama artístic de les arts escèniques a Ponent i contribuint a transformar l’antiga fàbrica d’ascensors en un veritable laboratori d’idees: MARBI, o com les seves sigles i membres proclamen, “Molts artistes remenant bones idees”.

Jornada de treball a l’espai Marbi

Les companyies que formen part de Marbi Singulars són Campi Qui Pugui, Les Cícliques, Cia. InHabitants, Festuc Teatre, Hangar Magraners, El Sidral, Íntims Produccions, Plàncton Escena, Sound de Secà, Tombs Creatius, Xip Xap i Zum-Zum Teatre.

Subscriu-te a la revista!

Accedeix a tot el contingut exclussiu i reb el nostre butlletí puntualment amb totes les novetats abans que ningú.
Per tal d'obtenir més informació sobre les diferents modalitats de subscripció que t'oferim, fes clic al següent botó:

Artistes relacionats

Articles relacionats

La companyia teatral de Lleida Les Cícliques actuarà al festival de titelles madrileny Pendientes de un Hilo el divendres 3 de novembre, amb la seva segona creació, ‘Tābula’.
La Patricia, la Saray i la Ma són les tres fundadores i actrius de Les Cícliques, una companyia de teatre de Lleida que posa la dona al centre a través de l’expressió corporal com a canal de denúncia.
Després de la seva òpera prima Tempo, aquests joves irreverents professionals del teatre ens traslladen al món de Ludere, una metamorfosi del conte de La Caputxeta en clau de gènere.
M'interessa patrocinar aquesta secció