‘Open call’ per a la primera edició del projecte ‘Eixart. Art i Salut’

Igualada, 2000

El Departament de Cultura i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya anuncien la convocatòria inaugural d’Eixart. Art i Salut, un programa revolucionari dissenyat per catalitzar projectes artístics als centres d’atenció primària de salut. Les sol·licituds podran presentar-se fins al 9 de juny i els projectes seleccionats rebran una dotació de 12.000 € per poder desenvolupar-se.

En aquesta primera edició, Eixart s’erigeix ​​sobre la col·laboració entre quatre centres d’art contemporani de Catalunya i quatre centres d’atenció primària, respectivament ubicats al mateix territori: Vic, Lleida, Amposta i Mataró. Aquesta sinergia pretén desenvolupar un procés de recerca, mediació i producció a través de la reflexió, l’experiència i l’expressió artística.

Les modalitats de participació estan pensades sobre temàtiques essencials per a la societat contemporània, com ara la soledat, els dolors i remeis, els determinants socials de la salut, les addiccions i les malalties cròniques, així com la importància de cuidar les persones cuidadores i abordar els buits i les culpabilitats associades.

El projecte es desglossa en dues fases principals: la de recerca i cocreació, que tindrà lloc entre l’1 de setembre i el 31 de desembre del 2024, i la de producció, amb una durada màxima de sis mesos al llarg del primer semestre de 2025. Durant la primera fase, cada artista treballarà directament amb l’equip del CAP per fer una investigació artística pertinent i desenvolupar projectes amb professionals i persones usuàries del centre.

El procés de selecció serà rigorós i just, amb un jurat específic per a cada modalitat i una revisió exhaustiva de tots els projectes presentats. S’elegiran dos finalistes per cada categoria, a qui es convocarà per a una entrevista en línia. Els projectes seleccionats es duran a terme a partir del setembre de 2024 als respectius centres de Vic, Amposta, Mataró i Lleida.

El període de presentació de propostes va des de l’1 de maig fins al 9 de juny, i la comissió de valoració i selecció de projectes tindrà lloc durant el mes de juny. La comunicació de les propostes seleccionades es farà abans del 10 de juliol. Un cop presentats els projectes seleccionats, caldrà una memòria detallada de continguts i aspectes econòmics en el termini d’un mes. Per consultar més informació, consulteu l’enllaç.

Subscriu-te a la revista!

Accedeix a tot el contingut exclussiu i reb el nostre butlletí puntualment amb totes les novetats abans que ningú.
Per tal d'obtenir més informació sobre les diferents modalitats de subscripció que t'oferim, fes clic al següent botó:
M'interessa patrocinar aquesta secció