Pol Merchan

Pol Merchan és cineasta, escriptor i programador de cinema, el treball del qual s’ha destacat per l’exploració de les identitats de gènere i la manipulació dels cossos. Utilitzant una combinació d’escriptura, fotografia i imatges cinematogràfiques, desafia els conceptes binaris arrelats a la nostra societat contemporània, com privat/públic, veritable/fals, visible/invisible, secret/revelació o ficció/realitat.

Nascut amb vocació artística, va completar la llicenciatura en Belles Arts a la Universitat de Barcelona, ​​on va començar a desenvolupar el seu enfocament creatiu. Posteriorment, es va traslladar a Berlín i va cursar un màster al programa Art in Context de la Universitat de Künste Berlin.

Destaca la seva contribució al món del cinema queer i experimental, i és part integral de l’equip darrere de l’Xposed Queer Film Festival de Berlín amb el rol de programador de cinema. A més de la seva tasca com a programador, també ha deixat empremta com a cineasta amb pel·lícules que han estat exhibides en institucions d’art i en festivals de cinema de renom internacional.

A través de les seves narratives i obres visuals, desafia les normes establertes i les expectatives socials al voltant del gènere i la sexualitat. El seu treball manté relació i afinitat amb les teories queer, trans i feministes, la qual cosa genera una plataforma per a la reflexió crítica i el diàleg sobre temes fonamentals a la societat contemporània.

Contacta amb l'artista:
merchan.pol@gmail.com

Articles relacionats

Amb la trilogia de curtmetratges que ens presenta Pol Merchan a La Panera, aterrem a Berlín, una mena de País de Mai Més, on poder desafiar les categories binàries de gènere. L’exposició podrà visitar-se fins al 26 de maig.
Després d’una llarga espera, el Morera obre finalment les portes del 13 d’abril al 12 de maig per presentar-se de nou i molt canviat.
El temps transcorregut fins ara ha organitzat les societats en unitats estereotipades, amb la qual cosa la brúixola cognitiva de les persones s’ha desenvolupat segons aquestes. Però qui som realment?