Convocatòria oberta a les Beques Llavor 2025

Igualada, 2000

La Mare Cultural i el Consell Comarcal del Solsonès han anunciat la convocatòria de l’edició 2025 de les Beques Llavor, unes ajudes destinades a impulsar la creativitat i la producció artística en l’àmbit local. Les sol·licituds podran presentar-se fins al 31 d’octubre. Aquestes beques tenen com a finalitat oferir recursos a projectes artístics en la fase inicial i, a més, volen contribuir a l’enriquiment cultural de la comarca i fomentar la creació artística en disciplines diverses.

Els beneficiaris de les beques poden ser tant persones físiques com jurídiques. En el cas de les persones físiques, han d’estar empadronades en algun municipi del Solsonès i haver complert els 18 anys abans del 17 de juny de 2024. D’altra banda, les persones jurídiques han de ser entitats sense ànim de lucre amb la seu social a la comarca. A més, agrupacions de persones sense personalitat jurídica també poden optar-hi, sempre que almenys un dels seus membres estigui empadronat al Solsonès i sigui el representant davant el Consell Comarcal.

Per optar a les Beques Llavor, els interessats han de presentar la documentació següent: un formulari de sol·licitud que es pot descarregar des de la Seu Electrònica del Consell Comarcal del Solsonès i una memòria de la proposta, que inclogui una descripció del projecte, els objectius, la metodologia, la previsió de despeses i els currículums dels participants. Aquesta memòria no pot excedir les 8 pàgines. 

En aquesta nova edició, s’ofereixen dues beques amb una dotació de 2.000 euros cadascuna. Aquestes ajudes econòmiques es destinaran a cobrir les despeses que generin els processos previs a la producció de les propostes artístiques, i s’ha de garantir que una part significativa de la dotació (fins a 1.500 euros) sigui destinada a proveïdors de serveis de la comarca. D’aquesta manera, es promou la dinamització econòmica i creativa del Solsonès. Els 500 euros restants es reserven com a compensació per a l’artista o artistes que han creat el projecte.

El jurat, encarregat de valorar els projectes presentats està format per figures destacades del món cultural i artístic de la comarca. Aquest any, el tribunal estarà compost per: Sara Vilches, consellera de Cultura del Consell Comarcal del Solsonès; Joan Solé, president de l’associació La Mare Cultural; Eduard Gener, músic i productor musical; Sara Reig, dissenyadora d’il·luminació i ceramista; Anna Terricabras, il·lustradora; i Víctor Pérez, filòsof i escriptor.

El veredicte final es donarà a conèixer el 13 de desembre de 2024 i serà inapel·lable. Tanmateix, el jurat es reserva la possibilitat de deixar les beques desertes si considera que cap dels projectes presentats compleix amb els requisits o la qualitat esperada.

Per conèixer més informació sobre les bases, els requisits o accedir al formulari d’inscripció, premeu sobre l’enllaç.

Subscriu-te a la revista!

Accedeix a tot el contingut exclussiu i reb el nostre butlletí puntualment amb totes les novetats abans que ningú.
Per tal d'obtenir més informació sobre les diferents modalitats de subscripció que t'oferim, fes clic al següent botó:

Articles relacionats

‘Re-imaginant Bach’, del músic solsoní Gerard Flotats, i ‘Goig’, del productor musical Ramon Franch, de Llobera, s’emporten els dos premis de les Beques Llavor 2024, valorats en 1.500 euros.
Arriben un altre any les Beques Llavor 2024, impulsades des del Consell Comarcal del Solsonès i l’associació La Mare Cultural per tal de premiar dos projectes culturals de la comarca solsonina amb una dotació de 1.500 euros cadascun.
M'interessa patrocinar aquesta secció