La música encapçala les obres guanyadores de les Beques Llavor 2024

Re-imaginant Bach, del músic solsoní Gerard Flotats, i Goig, del productor musical Ramon Franch, de Llobera, s’emporten els dos premis de les Beques Llavor 2024, valorats en 1.500 euros. Les beques solsonines han guardonat aquests dos projectes, de nou que n’han rebut, amb la intenció d’impulsar el talent artístic de la comarca i cultivar la creació emergent, tot obrint la convocatòria al desenvolupament de projectes artístics de diverses disciplines com la música, la literatura, l’audiovisual, les arts escèniques, les arts visuals i les arts plàstiques.

Pel que fa a la selecció dels guanyadors, el jurat, format per la consellera comarcal de Cultura, Sara Vilches, i el membre de La Mare Cultural, Joan Solé, juntament amb Montserrat Isanta, Maria Ariza, Josep Maria Rius, Víctor Pérez i Pere Obiols, ha valorat l’originalitat de les peces guardonades, la professionalitat, l’ambició, l’interès per gèneres que defugen del mainstream, així com les qualitats artístiques i la trajectòria dels aspirants.

Els guanyadors de les Beques Llavor 2024 Ramon Franch i Gerard Flotats © NACIÓ SOLSONA

A Re-imaginant Bach, Flotats fusiona la música clàssica de Bach amb elements contemporanis, i Franch, a Goig, reinterpreta l’element propi de la cultura popular del goig i les devocions i com determina l’organització: “A priori, pot semblar poc original, però, de nou, la singularitat de la proposta es troba en el com”. D’altra banda, el jurat ha volgut realçar el treball de recuperació i reivindicació de la memòria oral del territori a través de la seva gent gran.

Així doncs, les obres premiades es podran veure materialitzades els dies 20 i 27 d’abril en el marc de les jornades d’enguany de la Llavor, organitzades per La Mare Cultural, en una localització que resta pendent de determinar per part de l’organització.

Subscriu-te a la revista!

Accedeix a tot el contingut exclussiu i reb el nostre butlletí puntualment amb totes les novetats abans que ningú.
Per tal d'obtenir més informació sobre les diferents modalitats de subscripció que t'oferim, fes clic al següent botó:

Articles relacionats

La Mare Cultural és una associació dedicada a impulsar la vida cultural a la regió del Solsonès. Aquest abril, dies 13 i 20, porten a escena l’obra ‘Goig’ i ‘Reimaginant Bach’.
Arriben un altre any les Beques Llavor 2024, impulsades des del Consell Comarcal del Solsonès i l’associació La Mare Cultural per tal de premiar dos projectes culturals de la comarca solsonina amb una dotació de 1.500 euros cadascun.
Les mares són arrel, refugi, cures… i des de fa dos anys, a Solsona, n’hi ha una que també gesta, cria, conhorta i fa créixer l’oferta cultural incardinada en el territori. Perquè si a tota mare li dol veure els fills marxar de casa, aquesta malda per retenir-los sense eixalar-los, sinó promocionant-los.
M'interessa patrocinar aquesta secció