Coneix el projecte de La Mare Cultural i els seus espectacles d’abril

Igualada, 2000

El 13 d’abril La Mare Cultural presenta Goig, una obra artisticomusical que explora la transmissió oral dels goigs i les devocions populars a la Catalunya rural. Dirigida per Ramon Franch i Elena Ribera, juntament amb Laia Tatjé, l’obra busca repensar imaginaris i crear noves melodies al voltant de cinc temàtiques: els goigs, la pluja i la sostenibilitat, la memòria popular rural, les dones i la comunitat.

Goig, Ramon Franch, Elena Ribera i Laia Tatjé
Goig. Ramon Franch, Elena Ribera i Laia Tatjé / Foto: © LA MARE CULTURAL

El 20 d’abril es durà a terme l’espectacle Reimaginant Bach, que cerca apropar la música clàssica i contemporània a un públic més divers. Dirigit per Gerard Flotats i Alexander Papp, aquest esdeveniment se centra en la interpretació i recomposició de la suite número 3 de Johann Sebastian Bach. El violoncel serà l’instrument principal i es fusionarà amb l’electrònica per crear una experiència sonora única.

Reimaginant Bach, Gerard Flotats i Alexander Papp
Reimaginant Bach. Gerard Flotats i Alexander Papp / Foto: © LA MARE CULTURAL

La Mare Cultural és una associació dedicada a impulsar la vida cultural a la regió del Solsonès. L’eix central són la natura, la cultura i els productes locals, i té l’objectiu de promoure i donar suport a les arts en viu. Està formada per professionals de diversos camps, com ara el cinema, les arts escèniques, la psicologia, el màrqueting i el periodisme cultural i el seu enfocament se centra en la creació de petites iniciatives artístiques que destaquen el talent local i promouen el gaudi de les arts en viu a la regió. La totalitat de La Mare Cultural està formada per tres projectes anomenats La Mare, La Llavor i Ara i aquí.

La Mare és la proposta estival de La Mare Cultural. Es tracta d’un festival multidisciplinari que combina música, arts escèniques i arts visuals i/o plàstiques i té lloc al parc de la Mare de la Font, a Solsona. El festival organitza esdeveniments com La Llavor, dedicada al talent local i la cultura d’arrel, sorgida l’abril del 2021 durant la pandèmia. Aquesta jornada cerca promoure i visibilitzar la cultura autòctona al Solsonès oferint beques a artistes locals per desenvolupar els seus projectes artístics. Els projectes becats culminen amb La Germinació, un esdeveniment multidisciplinari que marca el final del cicle de suport a projectes emergents a través de les Beques Llavor, finançades per l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida.

Actuació de Sander (2022) / Foto: © LA MARE CULTURAL

Amb l’objectiu de formar un grup divers i interdisciplinari en què cada individu pugui expressar-se des de la seva intimitat, Ara i aquí és un nou espai de llibertat teatral creativa i coral que es desenvolupa en un entorn casolà, posant al centre aquelles expressions poc convencionals. El director, Parcerisa, utilitza dinàmiques grupals, jocs i escolta mútua per facilitar la col·laboració i l’expressió autèntica. Aquest enfocament cerca promoure la inclusió i empoderar les persones que hi participin com a autors dins de la comunitat teatral.

Taller de teatre / Foto: © LA MARE CULTURAL

Coneix com col·laborar amb el projecte o aconseguir les entrades a través del seu web.

Subscriu-te a la revista!

Accedeix a tot el contingut exclussiu i reb el nostre butlletí puntualment amb totes les novetats abans que ningú.
Per tal d'obtenir més informació sobre les diferents modalitats de subscripció que t'oferim, fes clic al següent botó:

Artistes relacionats

Articles relacionats

‘Re-imaginant Bach’, del músic solsoní Gerard Flotats, i ‘Goig’, del productor musical Ramon Franch, de Llobera, s’emporten els dos premis de les Beques Llavor 2024, valorats en 1.500 euros.
Arriben un altre any les Beques Llavor 2024, impulsades des del Consell Comarcal del Solsonès i l’associació La Mare Cultural per tal de premiar dos projectes culturals de la comarca solsonina amb una dotació de 1.500 euros cadascun.
Les mares són arrel, refugi, cures… i des de fa dos anys, a Solsona, n’hi ha una que també gesta, cria, conhorta i fa créixer l’oferta cultural incardinada en el territori. Perquè si a tota mare li dol veure els fills marxar de casa, aquesta malda per retenir-los sense eixalar-los, sinó promocionant-los.
M'interessa patrocinar aquesta secció