Daniel Steegmann Mangrané

Daniel Steegmann ha nascut i s’ha format a Barcelona, però actualment viu i treballa a Rio de Janeiro. Forma part de la generació d’artistes que va iniciar la seva producció amb l’arribada del segle XXI. La seva obra es caracteritza per una pluralitat de tècniques i mitjans que ha adquirit a través del cinema, el so, el dibuix, els collages calidoscòpics, la fotografia, l’escultura i els jardins.

La natura és una constant en les seves creacions, que exploren la contaminació i l’afinitat de les formes entre natura, art i arquitectura. Partint de la situació de crisi ecològica planetària, entén que tot canvi en el medi natural modifica també la nostra pròpia naturalesa.

Steegmann experimenta amb les correspondències entre les formes orgàniques i geomètriques, i amb la complexa xarxa de dependències S l’ordre creat per l’ésser humà i l’ordre natural. Entre les seves exposicions individuals, destaquen les presentades a la Kunsthalle Münster, l’Hangar Bicocca de Milà, l’Institut d’art contemporain de Villeurbanne/Rhône-Alpes, el Nottingham Contemporany, el CCS Bard College de Nova York, la Fundació Antoni Tàpies de Barcelona, la Fundaçaô Serralves de Porto, el Museo de Arte Moderno de Medellín i el Museu de Arte Moderna de Rio de Janeiro. També, l’artista ha participat en biennals i triennals a Lió, Berlín, Nova York, París, Porto Alegre i Sâo Paulo, entre d’altres.

Categoria
Escultura
Contacta amb l'artista: