Rebeka Elizegi

El collage és el mitjà artístic que utilitza Rebeka Elizegi per a les seves peces de petit, mitjà i gran format. A partir de fragments de la realitat, que ella mateixa reestructura, dona força i sentit al seu motiu transgressor.

La figura femenina ocupa un lloc important a la seva obra, encara que també se centra en temes com la diversitat de gènere i altres qüestions de caràcter social. Les imatges de cossos són també una constant a la seva feina: el cos entès com a espai que oprimeix, que marca i estigmatitza per color, edat o gènere, i que tantes vegades és motiu de sotmetiment. A partir de les seves composicions, l’allibera.

Amb Generis, un projecte expositiu que naix del treball creat conjuntament amb les artistes Marisa Maestre i Mar C. Llop, recentment ha guanyat el 1r Premi a la II Exposició Biennal d’Arts Visuals PLURI- IDENTITATS 2021.

Elizegi també ha treballat per a clients com Ànima – Obra Social de La Caixa, Museu San Telmo, Gran Meliá Hoteles, Projecte Mut, Museu Nacional Thyssen-Bornemisza, KM Kulturunea, Jove Dolores o Jah Chango i en premsa ha col·laborat amb els diaris La Vanguardia, Der Spiegel i Le Monde diplomatique.

Contacta amb l'artista:
rebeka@alewebs.com

Articles relacionats

Per tal d’interpel·lar mirades i tractar temes tan diversos com l’alliberament de la dona, la diversitat de gènere o les persones que senten i viuen més enllà de la norma, l’artista visual Rebeka Elizegi utilitza el collage com a mitjà de comunicació en l’art.