El 13 d’abril La Mare Cultural presenta Goig, una obra artisticomusical que explora la transmissió oral dels goigs i les devocions populars a la Catalunya rural. Dirigida per Ramon Franch i Elena Ribera, juntament amb Laia Tatjé, l’obra busca repensar imaginaris i crear noves melodies al voltant de cinc temàtiques: els goigs, la pluja i la sostenibilitat, la memòria popular rural, les dones i la comunitat.
El 20 d’abril es durà a terme l’espectacle Reimaginant Bach, que cerca apropar la música clàssica i contemporània a un públic més divers. Dirigit per Gerard Flotats i Alexander Papp, aquest esdeveniment se centra en la interpretació i recomposició de la suite número 3 de Johann Sebastian Bach. El violoncel serà l’instrument principal i es fusionarà amb l’electrònica per crear una experiència sonora única.
La Mare Cultural és una associació dedicada a impulsar la vida cultural a la regió del Solsonès. L’eix central són la natura, la cultura i els productes locals, i té l’objectiu de promoure i donar suport a les arts en viu. Està formada per professionals de diversos camps, com ara el cinema, les arts escèniques, la psicologia, el màrqueting i el periodisme cultural i el seu enfocament se centra en la creació de petites iniciatives artístiques que destaquen el talent local i promouen el gaudi de les arts en viu a la regió. La totalitat de La Mare Cultural està formada per tres projectes anomenats La Mare, La Llavor i Ara i aquí.
La Mare és la proposta estival de La Mare Cultural. Es tracta d’un festival multidisciplinari que combina música, arts escèniques i arts visuals i/o plàstiques i té lloc al parc de la Mare de la Font, a Solsona. El festival organitza esdeveniments com La Llavor, dedicada al talent local i la cultura d’arrel, sorgida l’abril del 2021 durant la pandèmia. Aquesta jornada cerca promoure i visibilitzar la cultura autòctona al Solsonès oferint beques a artistes locals per desenvolupar els seus projectes artístics. Els projectes becats culminen amb La Germinació, un esdeveniment multidisciplinari que marca el final del cicle de suport a projectes emergents a través de les Beques Llavor, finançades per l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida.
Amb l’objectiu de formar un grup divers i interdisciplinari en què cada individu pugui expressar-se des de la seva intimitat, Ara i aquí és un nou espai de llibertat teatral creativa i coral que es desenvolupa en un entorn casolà, posant al centre aquelles expressions poc convencionals. El director, Parcerisa, utilitza dinàmiques grupals, jocs i escolta mútua per facilitar la col·laboració i l’expressió autèntica. Aquest enfocament cerca promoure la inclusió i empoderar les persones que hi participin com a autors dins de la comunitat teatral.
Coneix com col·laborar amb el projecte o aconseguir les entrades a través del seu web.