Pere Llobera

Pere Llobera és un artista visual nascut a Barcelona el 1970. Al llarg de la seva trajectòria, ha forjat una carrera multidisciplinària que inclou la pintura, l’escultura, el dibuix i la instal·lació. La seva formació heterogènia abasta des d’estudis de Belles Arts a la UB, a l’Escola Massana de Barcelona, fins a història i estètica del cinema a Valladolid als anys 90, per culminar aquesta experiència en una residència a la Rijksakademie van Beeldende a Amsterdam durant l’any 2006 i 2007.

​​La seva obra es distingeix per l’enfocament poètic i l’habilitat per explorar la relació entre la imatge i el text i es veu inspirada per la literatura, la música i la cultura popular. Llobera presenta una visió irònica i lúdica del món a través de l’art.

Ha exposat en nombroses galeries i museus tant a Espanya com a l’estranger, fet que l’ha portat a rebre reconeixements com el Premi de Pintura de la Fundació Vila Casas l’any 2008. A més a més, ha estat un participant actiu en exposicions col·lectives d’àmbit nacional i internacional, i d’algunes de les últimes mostres individuals destaquen At the cabinets al Voorlinden Museum de la Haia i Orplid a la galeria Bombon Projects de Barcelona. També a Barcelona, ​​ha col·laborat amb institucions com el MNAC, la Fundació Miró, CaixaForum, Fundació Brossa i el Centre d’Arts Santa Mònica, fet que el consolida com un dels artistes més innovadors i interessants del panorama artístic contemporani a Espanya.

A banda de la tasca com a artista, Llobera és professor a l’Escola Massana de Barcelona i ha comissariat diverses exposicions, que mostren la influència i contribució en l’àmbit artístic contemporani.

Contacta amb l'artista:

Articles relacionats

Dedicat a l’estudi de la mística a través de l’art, aquesta edició no deixa en absolut indiferent. La necessitat d’entendre la transcendència ha portat les persones que la impulsen a fer-se preguntes a través de l’obra i la pràctica de diferents artistes.
Quin és el misteri de l’existència? Som lliures les persones o hi ha un mapa traçat en origen, allò que anomenem destí? Descobreix-ho amb nosaltres en aquest nou número de la revista.