Descobreix les propostes artístiques seleccionades al Premi Art Jove Creació 2024

La Sala d’Art Jove acull 15 de les 18 propostes artístiques seleccionades per aquesta convocatòria 2024 d’Art Jove Creació. Impulsada en una nova edició i que tancava el procés el passat 30 d’octubre, la iniciativa pretén valorar els projectes artístics en el seu vessant crític, d’interès artístic, metodològic i de viabilitat. Enguany, la convocatòria ha rebut 170 projectes, dels quals n’ha seleccionat 18 per tal d’exposar-los al públic i ha repartit les obres seleccionades entre la Sala d’Art Jove, l’ACVIC. Centre d’Arts Contemporànies de Vic i Lo Pati, a Amposta.

La Fosca de Duna Llobet / © DUNA LLOBET

Entre les propostes seleccionades i que es podran veure exposades a la Sala d’Art Jove, hi ha Cova bonica, de Gerard Borràs Montoro; Una cosa teòricament divertida, d’Eduard Olesti Muñoz; Magical Theys, d’Alicia Arévalo Gallego; Slang, de Salem Amar; Floquet de Neu. Revisitar una icona de Barcelona, d’Oscar Moya Villanueva; Una dècada de somni profund, d’Abril Carretero Balcells i Laia Velasco Flo; Carne y piedra, de Mikel Adán Tolosa i Irene Rojo; 06.45, de Pseudodiseño; The limit of a burned place, d’Emma Prats i Castro; A les dotze al pont, d’Helena Calafell Muñoz-Castanyer; Sala de Materials Jove, de Caterina Miralles Tagliabue; Can fanga, de Maria Roy Deulofeu; La banalidad de hablar del tiempo, d’Elsa Casanova Sampé; Ama ara l’eco nua, de Mireia Molina Costa, i Obituaris, d’Aïda Escarré Borràs.

Una dècada de somni profund d’Abril Carretero Balcells i Laia Velasco Flo / © ABRIL CARRETERO BALCELLS / LAIA VELASCO FLO

D’altra banda, la sala expositiva vigatana ACVIC acull els projectes La fosca, de Duna Llobet Soto, i Dansa per la fi del món, de Teresa Minguell Mària. I a Amposta, a Lo Pati es podrà veure L’aigua i el futur, d’Aeren Sànchez Rascón. Cadascun d’aquests projectes ha estat dotat amb un premi de 1.500 euros que s’ha destinat a la recerca i/o a la producció d’aquests, així com amb la seva mostra als respectius centres expositors. Podeu consultar totes les obres seleccionades aquí.

A les dotze al pont d’Helena Calafell Muñoz-Castanyer / © HELENA CALAFELL MUÑOZ-CASTANYER

Subscriu-te a la revista!

Accedeix a tot el contingut exclussiu i reb el nostre butlletí puntualment amb totes les novetats abans que ningú.
Per tal d'obtenir més informació sobre les diferents modalitats de subscripció que t'oferim, fes clic al següent botó:

Artistes relacionats

Articles relacionats

La convocatòria d’Art Jove Curadoria, de la Sala d’Art Jove, neix de la mà de l’Agència Catalana de la Joventut de la Generalitat de Catalunya i amb el propòsit d’acollir un projecte a la Sala d’Art Jove durant l’any 2024.
L’Agenda Catalana de la Joventut de la Generalitat de Catalunya presenta la Convocatòria Art Jove Creació per tal de desenvolupar 18 projectes en el marc de la Sala d’Art Jove durant l’any 2024
Al bell mig del cor de l’Eixample batega amb força la Sala d’Art Jove de Barcelona, un laboratori artístic que propicia la polièdrica i estreta relació entre jovent, art, cultura i investigació. L’experimentació és un tret distintiu del seu l’ADN, que els permet la connexió amb institucions, projectes culturals i educatius arreu.
M'interessa patrocinar aquesta secció